Otvoreno pismo nastavnika Barajeva: Ne bežimo od svoje odgovornosti, ali oni dolaze sa tim od kuće

Oni ističu da su devojčice koje su učestvovalu u nasilju ovu školu pohađale svega 10-ak dana, te da smenom direktora Jelića nije se reršio problem vršnjačkog nasilja, jer direktor Jelić nije ni bio deo tog problema

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Max
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Max

    21. septembar 2019 | 13:18

    Kada se cuju cinjenice sve razumem da ovaj konkretno covek, Direktor naravno nije jedini krivac. I verovatno je uzimajuci sve okolnosti ovog slucaja u obzir mozda prerano smenjen. Sve cinjenice treba da se utvrde prvo. Ministarstvo naravno stiti sebe. Nije sporno da su pojedini profesori/nastavnici veliki entuzijasti sto se tice dece. Ali vrlo je vazno priznati da mnogi , pa moglo bi se reci mozdavecina u danasnje vreme nazalost nisu. Osnovna skola je donekle podloga za dalje formiranje licnosti. Ako vec roditelji pokleknu, a mnogima se to desi,u odgoju, sledeca u vidu karika je upravo skola , osnovna. Ali sta se desava. Ucitelji se jednostavno prave slepi, puste decu i situaciju da idu tim losim tokom i onda u srednjoj skoli dobijete sta dobijete i to je onda jako tesko propravljivo. Kapirate profesore? I ne, ne treba taj ucitelj da ga vaspitava, prevaspitava. Nego samo da povuce odredjene korake i ukljuci odredjene ljude. Znaci gde je tu entuzijazam da se detetu u osnovnim skolama ukaze pravi put? Nigde! I to je koren problema. Veoma jednostavno.

  • Nevenka

    19. septembar 2019 | 15:00

    Drago mi je da je ovo pismo objavljeno iako nece imati puno znacaja. Isti taj ministar koji je potpisao ostavku direktora nije dao ostavku zbog skandala oko prijemnog ispita. Istina je da profesori u ovoj drzavi nemaju instituciju kojoj mogu da se obrate.

  • Katarina

    19. septembar 2019 | 13:17

    Kao bivsi ucenik ove skole imam potrebu da podrzim direktora i ostale profesore. Direktor posle nekoliko dana nije mogao da zna kakvi su ucenici prve godine, pre svega jer se u knjizice ne upisuju komentari o njihovom vladanju u osnovnoj skoli. Drugo, sam incident se nije dogodio u skolskom dvoristu. Verujem da je Jelic odmah poslao zahtev za disciplinski postupak. Iako je mozda bilo zakonskih propusta oko tima za vaspitno disciplinski postupak, mogu da kazem da je praksa mnogo bolja. Ne osudjujem roditelje ove dece, jer ne znaju sta im deca rade u skoli. Ponasanje poslednje dve generacije prvaka je dno dna. Zao mi je sto ce one izrasti u lose ljude a zrtva imati posledice celog zivota. Umesto sto ste smenili direktora, bolje bi bilo da smenite Ministra. Covek bez skole upravlja skolstvom. Takodje, odakle novinarima pravo da dolaze i uznemiravaju ucenike? Ocekujete li mozda da de isti incident ponovi? To je skola, ne rijaliti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA