≫ 

Taksisti se sukobili sa građanima, psovali ih, a umalo pala i tuča na protestu u Beogradu

Zbog protesta je paralisan saobraćaj u gradu

  • 47

Drugi dan protesta taksista u Beogradu završen je i saobraćaj se polako normalizuje, ali je danas u toku protesta došlo i do žešćeg sukoba nasred ulice.

Naime, protest je u jednom trenutku eskalirao, a nekolicina taksista je napala prolaznike na uglu Svetogorske i Takovske ulice, u samom centru Beograda

Pale su teške reči: "Nemoj da ti sad j**** mater", "J**** te u usta smrdljiva", a umalo je došlo i do tuče, koju su okupljeni sprečili u poslednji čas.

Taksisti već drugi dan protestuju u Beogradu nezadovoljni, kako kažu, i radom Komunalne milicije i nesprovođenjem Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju. Zbog protesta je Beograd pod potpunom blokadom, a prestale su da saobraćaju i brojne linije Javnog prevoza.

Štrajk taksi vozila, taksisti, taxi

Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Na jednom snimku se vidi čak i kako pojedini prolaze kroz crveno svetlo.

 

U odnosu na juče, danas - drugog dana protesta, na ulicama je bilo više vozila, koja su sa cetiri lokacije nešto posle 13 časova krenula u protestnu vožnju. I danas je okupljanje počelo tačno u 12 časova na četiri lokacije -Obrenovačkom putu (Čukarica), u Bloku 70 (Novi Beograd), kod nekadašnje hale "Pionir" (Palilula) i u Kumodraškoj (Voždovac).

Oko 13 časova kolone su krenule ka centru Beograda, koji je već oko 13.45 časova bio paralisan za saobraćaj.

Štrajk taksi vozila, taksisti, taxi

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Najduža kolona, koja je napravila i najveću gužvu, krenula je iz Radničke ulice, a veoma je usporila saobraćaj kod Beogradskog sajma i dalje ka Mostarskoj petlji.

Kao i juče, zatvoreni su bili potezi oko Trga Nikole Pašića ka Dečanskoj i Terazijskom tunelu, Takovska ulica od "Pošte" ka Cvijićevoj, ulica Kneza Miloša, kao i Nemanjina od Slavije do Savskog trga, a taksisti su ponovo napravili "čep" na raskrsnici ulica Kneza Miloša i Nemanjine.

Zbog blokiranih ulica i paralisanog gradskog prevoza, veliki broj Beograđana pokušavao je peške da dođe do željene destinacije, a nemali broj na taj način je prelazi i mostove iz Novog Beograda u stari deo grada i obratno.

Prema najavma taksi udruženja, protestne vožnje biće organizovane i u narednim danima od 13 do 15 časova.

Video: Protest taksista u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • a!

    1. oktobar 2019 | 16:14

    Ako PARADA moze da zatvori pola grada onda moze i narod kome otimaju hleb nekakvi IT STRUCNJACI

  • a

    1. oktobar 2019 | 16:14

    Ako PARADA moze da zatvori pola grada onda moze i narod kome otimaju hleb nekakvi IT STRUCNJACI

  • Toba

    1. oktobar 2019 | 15:42

    Treba sve taksiste kazniti sto prave blokadu u gradu,pa im vise nebi palo na pamet da to rade!Gradjani ispastaju zbog njih ako mu se nesvidja onda nek prestane da taksira.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA