• 47

Taksisti se sukobili sa građanima, psovali ih, a umalo pala i tuča na protestu u Beogradu

Zbog protesta je paralisan saobraćaj u gradu

  • 47

Drugi dan protesta taksista u Beogradu završen je i saobraćaj se polako normalizuje, ali je danas u toku protesta došlo i do žešćeg sukoba nasred ulice.

Naime, protest je u jednom trenutku eskalirao, a nekolicina taksista je napala prolaznike na uglu Svetogorske i Takovske ulice, u samom centru Beograda

Pale su teške reči: "Nemoj da ti sad j**** mater", "J**** te u usta smrdljiva", a umalo je došlo i do tuče, koju su okupljeni sprečili u poslednji čas.

Taksisti već drugi dan protestuju u Beogradu nezadovoljni, kako kažu, i radom Komunalne milicije i nesprovođenjem Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju. Zbog protesta je Beograd pod potpunom blokadom, a prestale su da saobraćaju i brojne linije Javnog prevoza.

Štrajk taksi vozila, taksisti, taxi

Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Na jednom snimku se vidi čak i kako pojedini prolaze kroz crveno svetlo.

U odnosu na juče, danas - drugog dana protesta, na ulicama je bilo više vozila, koja su sa cetiri lokacije nešto posle 13 časova krenula u protestnu vožnju. I danas je okupljanje počelo tačno u 12 časova na četiri lokacije -Obrenovačkom putu (Čukarica), u Bloku 70 (Novi Beograd), kod nekadašnje hale "Pionir" (Palilula) i u Kumodraškoj (Voždovac).

Oko 13 časova kolone su krenule ka centru Beograda, koji je već oko 13.45 časova bio paralisan za saobraćaj.

Štrajk taksi vozila, taksisti, taxi

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Najduža kolona, koja je napravila i najveću gužvu, krenula je iz Radničke ulice, a veoma je usporila saobraćaj kod Beogradskog sajma i dalje ka Mostarskoj petlji.

Kao i juče, zatvoreni su bili potezi oko Trga Nikole Pašića ka Dečanskoj i Terazijskom tunelu, Takovska ulica od "Pošte" ka Cvijićevoj, ulica Kneza Miloša, kao i Nemanjina od Slavije do Savskog trga, a taksisti su ponovo napravili "čep" na raskrsnici ulica Kneza Miloša i Nemanjine.

Zbog blokiranih ulica i paralisanog gradskog prevoza, veliki broj Beograđana pokušavao je peške da dođe do željene destinacije, a nemali broj na taj način je prelazi i mostove iz Novog Beograda u stari deo grada i obratno.

Prema najavma taksi udruženja, protestne vožnje biće organizovane i u narednim danima od 13 do 15 časova.

Video: Protest taksista u Beogradu

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Matija

    Tolerisanje ovog ponašanja relativizuje važenje zakona i drugih propisa sa obzirom na količinu njihovih kršioca. Ako ja blokiram ulicu - to je prekršaj, a može biti i krivično djelo, a ako hiljade taksista to uradi - onda je to dozvoljeno? Znači da zakon ne važi uopšte nego od slučaja do slučaja. Ovakavo silovanje poretka i zaobilaženje odgovornost na osnovu brojnosti utire pravo jačeg i zakon sile kao jedini apsolutni zakon u državi - sve se može, ako ste dovoljno jaki - ovo ruši državu i inspiriše na anarhiju. Država treba da se dokaže.

  • IgorO

    Zamislite kada bi ljudi iz svake branše,kojima smeta konkurencija,krenuli da blokiraju grad!? Pa radnici Planuma blokiraju grad jer im smeta Strabag,ili ovi iz DIS jer im smetaju Maxi i Idea,pa portirima smeta G4S,pa Lasti smeta Ariva...Lepo saobraćajna policija izadje na ulice,pa fino kazne na kućnu adresu pa ti blokiraj saobraćaj.

  • Pavaroti

    Taksisti su oni koji ne postuju zakon jer primenjuju zakon ulice.Da je njima lose ne bi se oni medjusobno otimali za to radno mesto.Ali oni bi radu monopol pa da rade sta hoce i da ucenjuju i maltretiraju gradjane kako oni hoce.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima