Tramvaji ponovo voze Mostom na Adi nakon iskakanja vozila iz šina

Na ovom delu tramvajskih šina juče su sanirani manji kvarovi

  • 0
Most na adi i Petlja radnička Foto: M. Beljan

Po završetku radova i probne vožnje u 15 sati danas je uspostavljen tramvajski saobraćaj na Mostu na Adi, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Na ovom delu tramvajskih šina juče su sanirani manji kvarovi. Tramvaji na linijama 11 i 13, kako je i planirano počeli su danas da saobraćaju iz pravca Banovog brda ka Novom Beogradu preko Mosta na Adi.

Podsetimo, pre tri dana jedna žena je povređena kada je tramvaj iskočio iz šina na Mostu na Adi. Putnici je lakše ozleđena noga, a saobraćaj je neko vreme bio u blokadi.

Gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević izjavio je da je do iskakanja tramvaja na Mostu na Adi došlo zbog ljudskog faktora, odnosno da je za to odgovoran vozač tramvaja GSP-a.

Kako je precizirao, vozač je juče upravljao tramvajem brzinom od 61 kilometar na sat, na delu mosta gde je predviđena brzina kretanja ne veća od 40 kilometara na čas.

Zbog iskakanja tramvaja iz šina, došlo je do manjeg oštećenja na tramvajskom koloseku, zbog čega je saobraćaj na Mostu na Adi danas privremeno obustavljen, sve dok radovi nisu bili gotovi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA