• 62

Taksisti za sutra ponovo nastavljaju protest, ali ga neće radikalizovati tokom posete Erdogana

Taksisti još većaju o svim načinima radikalizacije svog protesta

  • 62

Protest taksista u Beogradu se nastavlja sutra, ali neće biti radikalizovan za vreme posete predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana u ponedeljak i utorak, izjavio je predstavnik Ugovorne privredne taksi komore Boško Vukojević.

Boško Vukojević je u izjavi Fonetu najavio da će se taksisti i sutra, od podneva okupljati u bloku 70, Кumodraškoj kod hotela Podgorica, na parkingu kod hale "Aleksandar Nikolić" (Pionir) i na novom Obrenovačkom putu, na uglu sa Ulicom Svetolika Lazarevića Laze.

Protestna vožnja i kolona taksi vozila ka centru grada i Vladi Srbije kreće u 13 sati.

- Ne želimo da od našeg esnafskog problema pravimo međunarodni problem i šaljemo lošu sliku o Srbiji u svet - naveo je Vukojević.

Rekao je da taksisti još većaju o svim načinima radikalizacije svog protesta i da će javnost o tome biti obaveštena.

Strajk taksista

Protest taksista Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Blaga radikalizacija mogla bi da počne od srede, a ona prava očekuje se od treće nedelje protesta - napomenuo je Vukojević.

U protestu taksista, koji je počeo prošlog ponedeljka, 30. septembra, učestvuju i Savez auto-taksi udruženja Srbije, Sindikat taksi vozača i auto-prevoznika "Nezavisnost", "Pink", "Luks", "Beogradski vozači", "Beonaksis", "Čukarički plavi", "Žuti" i "Beotaksi".

Taksisti proteste organizuju zbog toga što, kako tvrde, država ne sprovodi zakon protiv "privrednih društava i udruženja koja nezakonito, posredstvom aplikacija, obavljaju taksi prevoz".

(Telegraf.rs/Fonet)

Komentari

  • ...

    Nije normalno strajkovati zbog konkurencije, pogotovo ne na nacin na koji vi to radite!! Shvatite da te ulice pripadaju SVIM gradjanima Beograda i da nije na vama da ih blokirate i tako remetite zivot 2 miliona stanovnika

  • PEDJA

    Sta je sada prpa.... Ili strajkujete ili ne strajkujete...

  • Jug

    Ima li ova vlast hrabrost i izađe i napiše im kazne za remećenje saibraćaja . Zašto dozvoljavate da maltretiraju narod , neka parkiraju svoja vozila i pronađu način za štrajk.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima