• 8

Počela je da se porađa na ulici i sugrađanin je brzo strpao u kola: Nesvakidašnji porođaj u Rakovici

Porodilja nije ni stigla da izađe iz auta

  • 8

Nesvakidašnji događaj odigrao se danas na Labudovom brdu kada se žena porodila bukvalno u kolima ispred tamošnjeg doma zdravlja!

Kako su nam ispričali očevici, porođaj je praktično počeo na ulici, kada je jedan humani Beograđanin to primetio, brže-bolje u svoj “punto” ubacio porodilju, ali i njenog muža i dvoje male dece. Zatim ih je dovezao do najbliže zdravstvene ustanove, DZ “Labudovo brdo”, koji je otvoren pre dve godine. A onda je usledila - akcija.

- Sve se dešavalo u trenutku primopredaje dužnosti između dve smene. Samo su utrčali ljudi unutra i rekli da se žena porađa ispred doma zdravlja. Sestre su brže-bolje otišle po opremu, a u kolima smo zatekli ženu kako se porađa. Čovek koji ih je doveo je pravi heroj, ali je žurio negde... Sve se desilo brzo, jedan mali fini dečak je došao na svet, a žena se nije čula. U neposrednoj blizini bilo je i njeno dvoje dece, ispričala je doktorka Kaja Nikolić, načelnik ginekologije.

Pupčanu vrpcu je presekla Snežana Stanojević, glavna babica u domu zdravlja.

- Posle toliko godina sam se našla u toj situaciji... Bilo je fenomenalno, kada smo čuli šta se dešava, navukla sam mantil, uzela rukavice i uletela u kola. Kada se sve završilo, Hitna pomoć je veoma brzo došla. Dečak je zdrav i koliko smo čule nalazi se u Višegradskoj - rekla je Snežana.

Posle svega, direktorka DZ “Labudovo brdo”, Dobrila Vasić, nije krila zadovoljstvo.

- Ponosna sam na kolektiv koji je obavio porođaj. Nismo imali takve slučajeve, ne pamtim ni da ih je bilo u DZ “Rakovica" - rekla je direktorka.

Video: Čudo života! Dete se rađa u posteljici

(Telegraf.rs/RTS/Beogradska hronika)

Komentari

  • Кастор

    Свака част! Живели!

  • Realan

    Svaka čast humanom čoveku i najboljim doktorkama i sestrama ginekologije iz doma zdravlja labudovo brdo nisam sreo do sada profesionalniji doktore i osoblje od osoblja iz dz labudovo brdo sve pohvale,dobro došao dečače na svet.

  • Komsija

    Ziveo cika Rade,svaka mu cast,kakva ljudina:)

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima