• 24

Mihajlović o protestu taksista: Mnogi bi trebalo da se izvine građanima, ali izvinjavam se ja

"Zakon mora u svakoj prilici da se poštuje, i taksisti i CarGo", poručila je ministarka Zorana Mihajlović

  • 24

Potpredsednica vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović izvinila se danas u ime vlade i jedinica lokalne samouprave građanima koji trpe posledice protesta taksista i pozvala nadležne državne organe da sprovedu zakon.

- Iako bi mnogi trebalo da se izvine građanima, izvinjavam im se ja u ime vlade i jedinica lokalne samouprave koje ne sprovode zakon, ali ih i pozivam da ga sprovedu - poručila je ministarka, uoči još jednog protesta taksista koji će na tri sata blokirati centar Beograda, od 14 do 17 sati.

Mihajlović je istakla da nije dopustivo da taksisti zatvaraju ulice, auto-put ili Gazelu.

Rekla je i da predsednik Aleksandar Vučić od njih tražio da ne blokiraju auto-put i da toga neće biti.

Mihajlović ističe da je važna samo jedna reč - zakon.

- Zakon mora u svakoj prilici da se poštuje, i taksisti i CarGo. Oni moraju da se registruju da bismo znali ko vozi. Ako ni zbog čega drugo, zbog bezbednosti - rekla je Mihajlović.

Smatra da CarGo ne poštuje nijedan zakon.

- Građanima odgovara da plaćaju po nižoj ceni, ali grad je propisao najnižu cenu. Zakon mora da pobedi. Niko nema ništa protiv da se zakon menja, ali zakon mora da deluje - rekla je ministarka.

Ističe da taksisti poštuju Zakon o prevozu putnika i da taj zakon "nema nikakvih rupa".

- Ako ima rupe, koje su? Hajde odmah da ih rešavamo, da ne trpe građani. Uređujemo zakon da građanima bude bolje - rekla je Mihajlović.

Na pitanje zašto se do sada čekalo da se reaguje, ako CarGo krši zakon, Mihajlović je rekla da je podneto mnogo prijava, ali da zakon moraju da sprovode i jedinice lokalne samouprave, Ministarstvo državne uprave, Ministarstvo pravde, tužilaštvo.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Deks

    Ti treba da odeš što pre da bi se sve spasilo

  • D. M.

    Ministar priča jednu priču, a premijer drugu. Ko od njih dve govori istinu?

  • Krle

    Sve mogu da shvatim i nezadovoljstvo i lose stanje u drzavi. Ali da se maltretiraju obicni ljudi zbog necijeg nezadovoljszva to je kazastrofa. Jako sebicno i bezobrazno. Sta ako se nekome slosi i hitna ne moze da dodje do te osobe?!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima