Vesić obišao radove u Valjevskoj ulici na Čukarici

Vesić je rekao da je rekonstrukcija ulice bila veoma zahtevna, te da je zamenjeno 1000 metara cevi kišnog kolektora prečnika 1.200 milimetara

  • 1
Goran Vesić Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas u Valjevskoj ulici na Čukarici završne radove na sanaciji kišne kanalizacije.

Vesić je rekao da je rekonstrukcija ulice bila veoma zahtevna, te da je zamenjeno 1000 metara cevi kišnog kolektora prečnika 1.200 milimetara.

- Tokom velikih poplava koje su se desile tokom juna, a i ranije, zbog konfiguracije ulice imali smo slučaj da se ulica pretvori u bujicu. Bilo je velikih problema jer kanalizacija i vodovod nisu urađeni kako treba i pucanje kanalizacije je dovelo do pucanja asfalta - rekao je Vesić.

Goran Vesić Goran Vesić - Foto: Beoinfo

On je dodao da je urađena zamena cevi i na fekalnom kolektoru dužine oko 600 metara, kao i da su postavljene nove armirane betonske šahte i dovoljno široke rešetke za odvođenje kišne kanalizacije u slučaju padavina.

- I na kraju postavili smo asfalt onako kako treba čime je rešen problem Valjevske ulice. Više neće biti onakvih problema kakvih je bilo i 2009. i 2008. godine, ali i ove godine u junu. Vrednost radova je bila oko 35 miliona dinara. Ovo je način kako možemo da radimo zajedno i da rešavamo probleme i poboljšavamo infrastrukturu - zaključio je zamenik gradonačelnika.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravednik

    24. oktobar 2019 | 18:49

    Cela Valjevska ulica nema 1000m. Donji deo ispod Toše Jovanovića je bio u problemu i raskopan četiri meseca. Ako su na tih 100 metara sabili kilometar cevi svaka im čast. Radnička na koju Valjevska udara nije ni pipnuta i sve je otvoreno od prošlog vikenda... Koje radove ovaj obišao?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA