• 2

Na deponiji Vinča nema otvorenog požara niti opasnosti po ljudsku i životnu sredinu

Ekipe Zavoda za javno zdravlje, gradskih sekretarijata i preduzeća i dalje su na terenu, prate situaciju na deponiji i reagovaće ukoliko bude bilo potrebno

  • 2

Na deponiji Vinča nema otvorenog požara pa samim tim ni opasnosti po ljudsku i životnu sredinu, kao i po kvalitet života naših sugrađana, utvrdile su stručne ekipe JKP "Gradska čistoća", Sekretarijata za inspekcijske poslove, kao i Sektora za vanredne situacije koje su od juče na terenu, saopšteno je iz Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima.

Prema rečima Darka Glavaša, gradskog sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima ekipe su tokom jučerašnjeg dana izašle na teren i pokušavaju da utvrde odakle dolazi dim i trenutno se vrši sanacija tog dela deponije.

Glavaš: Ovo se često dešava

Darko Glavaš

Darko Glavaš, Foto: Marko Todorović

- Ovo su situacije koje se često dešavaju što i jeste jedan od razloga zbog kojih je Grad Beograd prepoznao ovaj višedecenijski problem i pristupio zatvaranju deponije u Vinči, kao i javno-privatnom partnerstvu. Na taj način rešiće se višedecenijski problem građana, napraviće se postrojenje za preradu čvrstog otpada, iz čega će se dobijati toplotna i električna energija –  rekao je Glavaš dodavši da je poznato da situaciju dodatno pogoršavaju i samostalni recikleri, kao i stanovici neformalnih naselja koji godinama na ovoj lokaciji pale gume i odvoze svoj otpad koji tamo uništavaju.

Glavaš je istakao da su ekipe Zavoda za javno zdravlje, gradskih sekretarijata i preduzeća i dalje na terenu, prate situaciju na deponiji i reagovaće ukoliko bude bilo potrebno.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Boban

    Narode nista ne brinite Srbija je poznata zemlja po ekologiji i brizi o okolini, sve smece koje se tamo nalazi ce se razgraditi prirodnim putem za manje od 1000 godina tako da nema nikakve opasnosti.

  • ...

    Ahaha pa juce sve dimilo i smrdelo,kako nema kad ima.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima