• 41

Bastaćev kum: Kada nisam doneo pare, Marko nam je ruke i noge vezao za stolice, udarao, šibao, davio

- Klasično mučenje. Ako nije bio zadovoljan odgovorom, dobijao sam udarac pesnicom u glavu, u stomak, stavljena mi je kesa na glavu da se malo kaoi gušim, da se mučim - ispričao je Lešnjak

  • 41

Lazar Lešnjak, venčani kum predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća i njegov doskorašnji saradnik, ispričao je za Studio B kako ga je, navodno, Bastać zlostavljao.

Prema navodima bivšeg člana Opštinskog veća Stari grad, Bastać je navodno uzimao novac od investitora koji su bespravno gradili na Starom gradu, novac mu je donošen u kovertama, a kada mu jednu od koverti nije doneo, Lešnjak je, kako tvrdi, preživeo pakao.

Kako je ispričao za emisiju "U fokusu", koja je emitovana jutros u 10 na Studiju B, Bastać ga je vezao, udarao pesnicama po glavi, mučio, davio.

- Pratio sam bespravnu gradnju u Starom gradu, bilo je 10-ak primera u mom mandatu. Jednu od koverti zadržao sam za sebe i tu kreće pakao. Bili smo vezani, kada su Dejan i Andrej rekli da ne znaju tu osobu, bio sam udaran po telu, šiban, pao sam dole. Nisam znao da li ću se čitav vratiti kući, rekli mi da ne smem ništa da kažem policiji niti ikome - rekao je Lešnjak u snimku.

Lazar Lešnjak, Marko Bastać

Fotografija sa venčanja Lešnjaka na kom je Bastać bio kum/ / Printskrin: Studio B

Sve je počelo, prema njegovim rečima, tako što je krajem maja 2018. pozvan na sastanak kod Marka Bastaća.

- Na sastanku su bili i Andrej Belingar i Dejan Stojanović. Marko nas je vezao za stolice, tako je sastanak počeo, bili smo vezani i rukama i nogama, sa onim plastičnim kaiševima, koji baš dobro stežu, ne možete da se pomerate. Marko nam je postavljao pitanja da li poznajemo određene ljude, ja sam ih prepoznavao koji su to ljudi, jer su to bili uglavnom ljudi koji su imali bespravnu gradnju na Starom gradu. Kada su Andrej i Dejan rekli da ne znaju te osobe, odvezao ih je, a mene je ostavio – ispričao je Lešnjak i dodao:

- Na svako njegovo naredno pitanje, ukoliko nije bio zadovoljan odgovorom, bio sam udaran prvo onim kanapom za preskakanje, bio sam šiban po telu, sedeo tako vezan... Počelo je u devet uveče, došao sam kući u pola šest ujutru kući. Tokom noći odgovarao sam na bezbroj pitanja, a sve u vezi sa kovertom koju mu nisam odneo... Gde sam bio, u koliko sati, šta sam pio na nekom sastanku... Klasično mučenje. Ako nije bio zadovoljan odgovorom, dobijao sam udarac pesnicom u glavu, u stomak, stavljena mi je kesa na glavu da se malo kaoi gušim, da se mučim... Uključen je bio TV na maksimalno, da se ne čuje šta radimo... Zvala me je supruga na telefon, da pita gde sam, Marko se javljao i govorio da smo na sastanku...

Marko Bastać, SzS, Savez za Srbiju, Kolarčeva ulica

Marko Bastać/ Foto: Promo

Lešnjak i Bastać upoznali su se 2006. godine

- Upoznali smo se u Demokratskoj stranci i tu smo sarađivali, postali kumovi, on je meni bio kum na venčanju. Kao čovek od poverenja i kum, pratio sam bespravnu gradnju, odnosno, građevinsku inspekciju na Starom gradu i bespravni graditelji su mogli da sagrade nešto u srcu Dorćola uz određenu finansijsku nadoknadu koju sam ja bio dužan da preuzmem i odnesem Marku - ispričao je Lešnjak kako je, navodno, funkcionisao njihov posao.

Na početku teksta pogledajte video Lešnjakovog gostovanja na Studiju B.

(Telegraf.rs/ Studio B)

Komentari

  • Ana

    Skandalozno je sta radi ovaj Bastac!

  • sanja

    Ja nemam komentar.Odakle je ovaj covek pao ,sa Marsa ?

  • Jana

    Ovakve ljide udaljiti sto dalje od politike i naroda, samo zlo mogu da nam donesu.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima