• 10

Izlile se fekalije u centru Beograda, teče braon reka: Ljudi se plaše da će tek da "prelije"

Stanovnici apeluju da se ova situacija sanira što pre

  • 10

Video: Izlivanje kanalizacije u Admirala Geprata

Stanari Ulice admirala Geprata odnosno oni koji žive blizu Finansijskog parka, već pet dana zaobilaze "reku" koja je nastala posle izlivanja fekalija. Slučaj nije naivan, pa osim smrada koji se širi okolo, ostaje i bojazan da bi "braon reka" mogla da se proširi. Kako se vidi na fotografijama, na metalni poklopac stavljen je poveći komad betona i deluje da odatle "preliva". Tako je park, kao oaza zelenila, postao zagađen.

Malo dalje se pravi bara u koju se uliva sav sadržaj. Kako su nam rekli stanari koji tu žive, "nadležni su obavešteni više puta, ali ne reaguju niti su voljni da otklone problem".

Stanovnici apeluju da se ova situacija sanira što pre.

Izlivanje kanalizacije u ulici Admirala Geprata

Foto: Telegraf.rs

Kako nam je rečeno u JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", prethodnih dana je kontakt centru ovog preduzeća prijavljen problem izlivanja kanalizacije.

- Nadležna ekipa kanalizacione mreže je odmah izašla na teren i utvrdila da je ulična gradska kanalizaciona mreža u ispravnom i funkcionalnom stanju i da nema evidentiranih zagušenja - rekli su za Telegraf iz JKP BVK.

Izlivanje kanalizacije u ulici Admirala Geprata

Foto: Telegraf.rs

Interna kanalizaciona mreža

Kako navode iz ovog preduzeća, radi se o izlivanju koje potiče od interne kanalizacione mreže, a čije održavanje nije u nadležnosti JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

Ekipe BVK će izaći na teren

Ali, kako kažu za Telegraf.rs, pošto je reč o društveno-odgovornom preduzeću koje brine o životnoj sredini i o zdravlju i bezbednosti sugrađana, ekipe JKP BVK će u subotu, 2. novembra zajedno sa ekipama JKP "Zelenilo Beograd", pokušati da intervenišu i saniraju problem na ovoj lokaciji.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • FANTOM

    Beograd na vodi? Pre će biti Beograd na fekalijama. Kako reče ona narodna " okolo gladac a unutra jadac." Nešto je trulo i smrdi u ovoj zemlji Stradiji. Ajde da pogađamo a kvota 1:100.

  • Realno

    Ma nikad vise u CG na more, proslo leto im se izlila kanalizacija na ulicu, pa gde to na svetu jos ima osim kod njih?? Nikad vise!

  • Srdjan

    Krajnje je vreme da svi oni kojima je mala plata odu i ustupe mesto onima koji će i za tu malu platu da nešto rade.Dosta je više.Samo kukaju na plate a ni te plate ne zarade.Naravno svaka čast izuzecima!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima