• 5

Sve izmene u saobraćaju u Beogradu: 29 linija saobraća u izmenjenom režimu, neki radovi produženi

Od 12. novembra menja se režim rada centralnih gradskih tramvajskih linija

  • 5

Zbog radova na tramvajskim šinama i skretnici u Bulevaru kralja Aleksandra na delu od Ulice Svetozara Markovića do Resavske, menja se režim rada linija gradskog prevoza - 7, 6 i 12 - i to u periodu od 12. novembra, pa do 12. decembra ove godine.

Tramvaji sa linije 7 i 12, u oba smera, će saobraćati trasom Bulevar kralja Aleksandra – Beogradska – Trg Slavija – Nemanjina i dalje redovnim trasama, dok će tramvaji sa linije 6 saobraćati na relaciji Omladinski stadion - Ustanička, sa oznakom 6L, navedeno je na sajtu Gradskog saobraćajnog preduzeća.

Prema navodima, ukidaju se stajališta "Pravni fakultet" u smeru ka Tašmajdanu, odnosno u smeru ka Ustaničkoj za liniju 6; zatim stajalište "Tašmajdan" u oba smera, RK "Beograđanka" takođe u oba smera i okretnica "Tašmajdan".

Zbog radova na izgradnji toplovodne mreže u ulici Crnotravskoj u zoni raskrsnice sa ulicom Bahtijara Vagabzade, u periodu od 8. do 11. novembra, menja se režim rada linija 42, 59 i 94, koje će u smeru ka periferiji saobraćati trasom Crnotravska – Paunova – Baštovanska - Bahtijara Vagabzade i dalje redovnom trasom.

Zbog radova u Savskoj ulici od subote 9. do 11. novembra, menja se režim rada linija gradskog prevoza. Ukida se tramvajska linija 3L1, zatim tramvaji sa linije 11 u oba smera će saobraćati trasom: Karađorđeva - Zemunski put - Stari savski most - Zemunski put - Milentija Popovića - Bulevar Milutina Milankovića - Antifašističke borbe - Jurija Gagarina i dalje redovnom trasom, a tramvaji sa linije 12, u oba smera, će saobraćati trasom Nemanjina – Karađorđeva - Zemunski put - Stari savski most - Zemunski put - Milentija Popovića - Bulevar Milutina Milankovića - Đorđa Stanojevića - Bulevar heroja sa Košara - Most na Adi - Saobraćajnica pored Hipodroma - Vladimira Radovanovića - Požeška i dalje redovnom trasom. Vozila na privremenoj autobuskoj liniji 3A će saobraćati na relaciji Savski trg – Kneževac.

Savski Trg

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Produženi radovi

Zbog radova na rekonstrukciji Ulice Kraljice Marije, na delu između Ruzveltove i Starine Novaka, 15. juna ove godine ukinute su tramvajske linije 2, 5 i 10, dok su autobusi na liniji 65 saobraćali izmenjenom trasom - u oba smera. Iako je prvobitno previđeno da radovi budu završeni do 5. oktobra, produženi su do kraja godine.

U sklopu radova na rekonstrukciji i uređenju ulica Džordža Vašingtona (deo između ulica Takovske i Skadarske) i Cara Dušana (deo između ulica Skadarske i Francuske), u periodu od 16. avgusta ove godine izmenjena je trasa autobusa na liniji 79, a zbog četiri ukinuta stajališta, izmenjene su i trase noćnog prevoza na linijama 27N, 32N, 304N, 401N. Ipak, prvobitni plan da radovi budu gotovi do 7. novembra nije realizovan, zbog čega su produženi do 19. u mesecu.

Zbog radova na izgradnji distributivne toplovodne mreže, u ulici Baštovanska (potpuno zatvaranje), na delu od Bulevara oslobođenja do ulice Nae Pendeli (stari naziv ulice - Kokanova), od 20. avgusta izmenjene su trase vozila sa linija broj 400, 401, 402, 403, 405, 406, 407, 408, 409 i 503. Kraj radova bio je predviđen za 8. septembar, ali je rok produžen do 17. novembra.

Do kraja godine produženo je i izvođenje radova na vodovodnoj mreži u Novogradskoj ulici od 30. jula. Tada su izmenjene trase autobusa na linijama 45 i 83.

U međuvremenu potpuno su ukinute i dve trolejbuske linije - 19 i 28.

(B. P.)

Komentari

  • Kamiondžija II

    Ima li kraja ovom ludilu? Ekipa iz Vlasotinaca vodi gradski saobraćaj u Beogradu, tragično. Ljudi nisu ni upoznali grad a organizuju saobraćaj.

  • ...

    Zasto 96 i 43 ne vrate na staro,sta je sa ljudima pobogu.

  • JS

    Da li se 'veciti zamenik' oglasio? Koje mu je opravdanje, zbog kasnjenja i rusvaja u prevozu? Da nisu turisti? Mozda se oni ugradjuju u cenu radova, pa zato ide sve kako ide? Vajni strucnjaci nam upropastise grad. Sramota. Dosta vise.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima