• 5

Sve izmene u saobraćaju u Beogradu: 29 linija saobraća u izmenjenom režimu, neki radovi produženi

Od 12. novembra menja se režim rada centralnih gradskih tramvajskih linija

  • 5

Zbog radova na tramvajskim šinama i skretnici u Bulevaru kralja Aleksandra na delu od Ulice Svetozara Markovića do Resavske, menja se režim rada linija gradskog prevoza - 7, 6 i 12 - i to u periodu od 12. novembra, pa do 12. decembra ove godine.

Tramvaji sa linije 7 i 12, u oba smera, će saobraćati trasom Bulevar kralja Aleksandra – Beogradska – Trg Slavija – Nemanjina i dalje redovnim trasama, dok će tramvaji sa linije 6 saobraćati na relaciji Omladinski stadion - Ustanička, sa oznakom 6L, navedeno je na sajtu Gradskog saobraćajnog preduzeća.

Prema navodima, ukidaju se stajališta "Pravni fakultet" u smeru ka Tašmajdanu, odnosno u smeru ka Ustaničkoj za liniju 6; zatim stajalište "Tašmajdan" u oba smera, RK "Beograđanka" takođe u oba smera i okretnica "Tašmajdan".

Zbog radova na izgradnji toplovodne mreže u ulici Crnotravskoj u zoni raskrsnice sa ulicom Bahtijara Vagabzade, u periodu od 8. do 11. novembra, menja se režim rada linija 42, 59 i 94, koje će u smeru ka periferiji saobraćati trasom Crnotravska – Paunova – Baštovanska - Bahtijara Vagabzade i dalje redovnom trasom.

Zbog radova u Savskoj ulici od subote 9. do 11. novembra, menja se režim rada linija gradskog prevoza. Ukida se tramvajska linija 3L1, zatim tramvaji sa linije 11 u oba smera će saobraćati trasom: Karađorđeva - Zemunski put - Stari savski most - Zemunski put - Milentija Popovića - Bulevar Milutina Milankovića - Antifašističke borbe - Jurija Gagarina i dalje redovnom trasom, a tramvaji sa linije 12, u oba smera, će saobraćati trasom Nemanjina – Karađorđeva - Zemunski put - Stari savski most - Zemunski put - Milentija Popovića - Bulevar Milutina Milankovića - Đorđa Stanojevića - Bulevar heroja sa Košara - Most na Adi - Saobraćajnica pored Hipodroma - Vladimira Radovanovića - Požeška i dalje redovnom trasom. Vozila na privremenoj autobuskoj liniji 3A će saobraćati na relaciji Savski trg – Kneževac.

Savski Trg

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Produženi radovi

Zbog radova na rekonstrukciji Ulice Kraljice Marije, na delu između Ruzveltove i Starine Novaka, 15. juna ove godine ukinute su tramvajske linije 2, 5 i 10, dok su autobusi na liniji 65 saobraćali izmenjenom trasom - u oba smera. Iako je prvobitno previđeno da radovi budu završeni do 5. oktobra, produženi su do kraja godine.

U sklopu radova na rekonstrukciji i uređenju ulica Džordža Vašingtona (deo između ulica Takovske i Skadarske) i Cara Dušana (deo između ulica Skadarske i Francuske), u periodu od 16. avgusta ove godine izmenjena je trasa autobusa na liniji 79, a zbog četiri ukinuta stajališta, izmenjene su i trase noćnog prevoza na linijama 27N, 32N, 304N, 401N. Ipak, prvobitni plan da radovi budu gotovi do 7. novembra nije realizovan, zbog čega su produženi do 19. u mesecu.

Zbog radova na izgradnji distributivne toplovodne mreže, u ulici Baštovanska (potpuno zatvaranje), na delu od Bulevara oslobođenja do ulice Nae Pendeli (stari naziv ulice - Kokanova), od 20. avgusta izmenjene su trase vozila sa linija broj 400, 401, 402, 403, 405, 406, 407, 408, 409 i 503. Kraj radova bio je predviđen za 8. septembar, ali je rok produžen do 17. novembra.

Do kraja godine produženo je i izvođenje radova na vodovodnoj mreži u Novogradskoj ulici od 30. jula. Tada su izmenjene trase autobusa na linijama 45 i 83.

U međuvremenu potpuno su ukinute i dve trolejbuske linije - 19 i 28.

(B. P.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kamiondžija II

    Ima li kraja ovom ludilu? Ekipa iz Vlasotinaca vodi gradski saobraćaj u Beogradu, tragično. Ljudi nisu ni upoznali grad a organizuju saobraćaj.

  • ...

    Zasto 96 i 43 ne vrate na staro,sta je sa ljudima pobogu.

  • JS

    Da li se 'veciti zamenik' oglasio? Koje mu je opravdanje, zbog kasnjenja i rusvaja u prevozu? Da nisu turisti? Mozda se oni ugradjuju u cenu radova, pa zato ide sve kako ide? Vajni strucnjaci nam upropastise grad. Sramota. Dosta vise.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima