• 5

Nema više neplaniranog slavlja u Beogradu: Svaku žurku u stanu moraćete da prijavite 2 dana ranije

Nova satnica važi i za vreme odmora - tzv kućnog mira

  • 5

Na jučerašnjoj sednici Skupštine grada Beograda konačno je usvojena i nova odluka o kućnom redu u prestoničkim zgradama.

Baš kao što se i već godinu dana najavljivalo, piše Blic, izvršene su određene promene, pa je pomereno vreme odmora, te će sada vreme "kućnog mira" tokom kojeg su zabranjeni, između ostalog, bilo kakvi radovi, biće od 16.00 do 18.00 i od 22.00 do 7.00. U danima vikenda tišina je predviđena od 14.00 do 18.00 i od 22.00 do 8.00 subotom, a nedeljom sve do 10.00.

Komšinica, Komšije, Komšiluk, Špijunaža, Špijuniranje, Zgrada, Sustanari, Stanari, Kućni red, Stanarska prava, Vikleri, lujka, Ludača, Paranoja, Prisluškivanje

Foto-ilustracija: Profimedia

Podsetimo, do sada je dnevni odmor bio od 13.00 do 17.00 časova, kao i od 22.00 do 6.00, što je teoretski omogućavalo majstorisanje po zgradi već od šest časova ujutro!

Za nepoštovanje ove odluke predviđene su kazne od 5.000 dinara za fizičko do 50.000 dinara za pravno lice, a ceh bi mogli da plate i upravnici zgrada i to 10.000 dinara za one izabrane "iz svojih redova" do 20.000 za "profesionalce".

Kolika je tačno dozvoljena buka nije utvrđeno ovom odlukom, već će to biti regulisano na osnovu propisa na republičkom nivou koji propisuje da je dozvoljen zvuk do 30 decibela. Naravno, ostaje velika dilema ko će i na koji način meriti buku, posebno ako se, na primer, radi o skakanju po stanu, trčanju...

Ipak, u vreme odmora ne bi trebalo puštati glasno muziku, usisavati stan ili vršiti bilo kakve radove u njemu, a problem bi mogli da imaju i sugrađani sa bučnim klima uređajima, odnosno veš mašinama koje preterano "tandrču".

Takođe, kada budu organizovane proslave po stanovima, Beograđani će komšijama morati to da najave dva dana unapred.

Ova odluka stupiće na snagu pošto bude uskoro objavljena u Službenom glasniku grada Beograda.

Video: Zbog čega sve mogu da vas kazne

(Telegraf.rs/Blic)

Komentari

  • Tika

    Daju dokonim penzionerima zabavu, samo ce da vise na telefonima i prijavljuju ko je koliko brzo prosao kroz stan u to vreme ili nedaj Boze malo jace udario stolicom

  • Moravski vrbaci

    Bezuspešni pokušaji da se od Beograda napravi metropola. Zašto? Zato što u Beogradu živi ne više od 5% AUTOHTONIH BEOGRAĐANA a sve ostalo je došlo iz ruralnih krajeva Srbije i Crne Gore. Smešni su mi ovi što im je zanimanje 'beograđanin' a deda mu se u Beograd doselio iz Crne Trave ili odnekud Bogu iza nogu.

  • eureka

    a petade i vatromet u ponoć

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima