• 14

Dodatnih 10.000 dinara za drugo dete od 1. januara

Na taj način Grad Beograd, radi podsticanja nataliteta, pruža finansijsku podršku roditeljima koji žele da prošire porodicu - saopštio je Beoinfo

  • 14

Gradsko veće Beograda usvojilo Odluku o izmenama i dopunama Odluke o dodatnim oblicima zaštite porodilja na teritoriji grada Beograda prema kojoj svaka porodilja od 1. januara za drugorođeno dete može da ostvari pravo na dodatnih 10.000 dinara.

Ta odluka, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, će se naći na dnevnom redu predstojeće sednice Skupštine grada.

- Ta odluka bi trebalo da stupi na snagu 1. januara 2020. godine. Njom je odlučeno da se majkama koje dobiju drugo dete omogući dodatno novčano davanje od 10.000 dinara. Time je obezbeđeno da svaka porodilja za drugorođeno dete može da ostvari pravo na dodatnih 10.000 dinara pored već postojećeg prava od 10.000 dinara, koje ostvaruju sve porodilje sa teritorije grada Beograda, što znači ukupno 20.000 dinara za drugo dete - objašnjava Vesić.

Prema njegovim rečima, na taj način Grad Beograd, radi podsticanja nataliteta, pruža finansijsku podršku roditeljima koji žele da prošire porodicu, pokazujući time da u svakom momentu brine i o svojim najmlađim sugrađanima, saopštio je Beoinfo.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Ruzica

    Sta se raspravljate da li je u Bg ili unutrasnjosti, jesu troskovi zivota visi u Bg ali to ni nije neki novac...povecati iznos ali obratiti paznju na imovinsko stanje roditelja. Takodje, uvesti i druge nacine podsticaja, olaksati roditeljima odgajanje i podizanje dece...ne samo novcano

  • Vladan

    Zar srbiju cini samo beograd ostali gradovi i sela nisu bitni???

  • Bendzo Kosta

    Za svaku pohvalu,bice sigurno jos podrske za mlade roditelje,pun pogodak,na mladima ostaje svijet.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima