• 7

Lažni radnici EPS-a operišu po Novom Beogradu: Zakucaju na vrata i sledećeg trena vas opljačkaju

Ništa ne plaćajte na ruke

  • 7

Lažni radnici Elektrodistribucije poslednjih dana "operišu" po zgradama na Novom Beogradu, a sve pod izgovorom zamene brojila. Iz EPS-a tvrde da trenutno ne sprovode nikakvu sličnu akciju, te da radnici nikada ne idu od vrata do vrata!

Nakon lažnih humanitaraca, radnika "Parking servisa" i "Infostana", ali i budističkih monaha, na prestoničkim ulicama, pojavili su se i lažni radnici EPS-a.

U Fejsbuk grupi "Blok 23 - Novi Beograd" objavljena je fotografija na kojoj se vidi obaveštenje komšijama kako ne bi upali u prevarantsku zamku. Naime u ulazu zgrade u Bulevaru Milutina Milankovića 60, pojavio se radnik, koji se predstavlja kao deo EPS-a.

lazni radnici eps

Objava koja je sve otkrila Foto: Facebook/Ana Brezo‎

- Od 4. decembra na našem ulazu pojavio se lažni radnik Elektrodistribucije, koji je obilazio stanove i u jednom stanu, zatekavši stariju žensku osobu, na prevaru iznudio novac, za navodnu zamenu brojila - deo je obaveštenja iz pomenute grupe.

Proverom u Elektrodistribuciji, kako stoji dalje u tekstu, saznali smo da na teritoriji Novog Beograda nije u toku nikakva akcija zamena električnih brojila. To su za "Blic" potvrdili i iz EPS-a.

- Operator distributivnog sistema "EPS Distribucija" trenutno nema nikakvu akciju zamene brojila na području Novog Beograda - stoji u odgovoru EPS-a.

Oni dodaju, ali i upozoravaju da radnici nikada ne idu od vrata do vrata, te da nikada ne naplaćuju usluge u gotovini.

- Radnici "EPS Distribucije" nikada ne idu od vrata do vrata u zgradama da bi nudili bilo kakve usluge. Takođe, radnici "EPS Distribucije" nikada ne traže novac niti naplaćuju usluge u gotovom novcu, već se sve usluge plaćaju na račun. Pozivamo građane da ukoliko im osobe koje se predstavljaju kao radnici distribucije zatraže novac, obavezno taj slučaj prijave "EPS Distribuciji" i policiji - stoji u odgovoru EPS-a.

Slučaj iz Bulevara Milutina Milankovića i lažnog radnika, prema obaveštenju iz pomenute grupe, zabeležile su nadzorne kamere, te je snimak dostavljen policiji.

(Telegraf.rs/Blic)

Komentari

  • @ Kiki

    Ma ne idu oni da pljačkaju. Jok idu traže presto, zaturili ste ga. A volite da budete prestonica, uh što volite. Ne biva ha ha ha.

  • Toni

    Moj narode pazite se prevara i telefonskih i onh kji na vrata dolaze imam iskustva u evropi evo nekoliko dana svaki dan zove na telefon ja se ne javljam idem prvo na google upisem broj procitam forum u vezi teöefona kaze neka zena prodaje loto a ja odmah taj broj memorisem kao prevaranti imam ih takvih oko deset zato se na nepoznate brojeve ne javljam

  • Nikola

    Pa koja je razlika od tih i prave elektrodistribucije?!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima