• 3

Nova dečja igrališta u Rakovici

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je otvaranju obnovljenog košarkaškog terena i dečjeg igrališta u parku u rakovičkom naselju Miljakovac 2 i tom prilikom zajedno sa državnim sekretarom u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosavom Miličkovićem simbolično zasadio drvo, koje će oplemeniti ovaj prostor

  • 3

Drveće crvenog javora zasadili su i član Gradskog veća Filip Marjanović i predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić, uz asistenciju radnika JKP „Zelenilo – Beograd”.

– Za uređenje ovog prostora, po svim bezbednosnim standardima, Grad Beograd je izdvojio dvanaest miliona dinara. U parku sada ima novih sprava za stariju i za mlađu decu, košarkaško igralište, klupe sa šahovskim tablama, mesto za odmor, novo zelenilo. U naselju živi oko deset hiljada ljudi, od kojih je oko hiljadu dece. Do sada je deci najbliže igralište bilo na Miljakovačkim izvorima. Ovaj prostor bio je dosta zapušten i postojala je potreba da se žiteljima ovog kraja obezbedi prostor za igru, odmor i rekeraciju – rekao je Vesić ovom prilikom.

Otvaranje novog parka

Foto: beograd.rs - Beoinfo

Ukupna površina koja je obnovljena zauzima prostor od 4.100 m2. Radovima su bili obuhvaćeni svi čvrsti zastori, dečja igrališta i zelene površine.

Na prostoru nije menjana postojeća matrica pešačkih veza i komunikacija. Uvedena je jedna nova staza koja je nastala iz potreba korisnika prostora. Nova staza omogućava pristup osobama sa posebnim potrebama i kolicima sa malom decom, i pozicionirana je tako da omogućava najkraći put do dečjeg igrališta i ulaza u objekat.

Otvaranje novog parka

Foto: beograd.rs - Beoinfo

Deca imaju na raspolaganju igrališta prilagođena njihovom uzrastu. Obnovljena su dva dečja igrališta. Rekviziti na oba igrališta su postavljeni na podlozi od livene gume, ukupne površine 295 m2. Raspored, završna obrada zastora i ugrađeni rekviziti ispunjavaju važeće stadarde SRPS EN 1176 i SRPS EN1177 u pogledu bezbednosti korisnika.

Jedno igralište je namenjeno deci uzrasta 2-12 godina, do je drugo prilagođeno deci od 2-5 godina. Obzirom na očekivani broj korisnika, postavljeno je devet rekvizita za igru iz novog programa JKP „Zelenila-Beograd“ i iz Hags programa.

Na delu površine naspram igrališta za decu od 2-12 godina, formiran je omanji plato namenjen za miran odmor gde je postavljeno dva seta stolova za igranje šaha.

Otvaranje novog parka

Foto: beograd.rs - Beoinfo

Parkovski mobilijar koji dopunjuje sadržaje na ovom prostoru čine betonske klupe sa naslonom – 12 komada i sedam betonskih đubrijera.

Posle završenih građevinskih radova izvršeno je nivelisanje terena, formiranje škarpi i travnjaka. Zasađena su tri stabla i ukrasno žbunje.

(Telegraf.rs/PR)

Komentari

  • Svasta

    Ma za kakvu decu? To ce biti za kucice. Izmeta na sve strane. Gospoda upregnu kera, trk pa u decji park. Ima peska. Vise kerova nego dece!

  • A kazite nam

    Imamo li mi gradonacelnika?stalno se pojavljuje zamenik?zasto predsesnik nema zamenika pa da malo i on nesto kaze?

  • 😡😡😡

    Ja pomisleh u unutrasnjosti Srbije novo igraliste,kad ono gle cuda oped siri beograd. Sta ce deci u unutrasnjosti Srbije igralista,kad ce iovako svi da napuste beogradski pasaluk

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima