• 70

Migranti sa Kalemegdana prijavljeni nadležnima: Molili su ih da se pomere, ali oni i dalje logoruju

Migranti su više puta zaposedali Kalemegdan i tvrđavu

  • 70

Nakon što smo objavili video snimak i fotografiju grupe migranata koji logoruju pod Kalemegdanom, sede na ofucanoj fotelji, pale vatru i bacaju smeće, oglasila se i "Beogradska tvrđava" koja obezbeđuje ovaj istorijski kompleks.

Kako kažu, te ljude viđali su i ranije, upozoravali i molili da se sklone.

- Obezbeđenje Javnog preduzeća "Beogradska tvrđava" više puta je reagovao sličnim povodom i uklanjalo pomenuta lica sa prostora Tvrđave i parka Kalemegdan. Uprkos molbama i upozorenjima, ova lica se ponovo vraćaju na Beogradsku tvrđavu, zbog čega smo se, nakon poslednjeg sličnog okupljanja, obratili za pomoć i ostalim nadležnim službama - naglasili su.

Migranti su, inače, iskoristili manje prometan deo tvrđave kod "Sava kapije", u blizini Beton hale, gde su uz zidine zapalili vatru, kuvali čak i grejali se.

Kulturno dobro ne može biti utočište

Kako kažu u "Tvrđavi", oni imaju razumevanja za tešku situaciju u kojoj se migranti nalaze, ali kulturno dobro ne može biti takva vrsta utočišta.

- Uz sve razumevanje koje imamo za tešku situaciju u kojoj se ova populacija nalazi, moramo da naglasimo da kulturno dobro ne može biti ovakva vrsta utočišta. Verujemo da ćemo u saradnji sa drugim gradskim službama trajno rešiti ovaj problem - kazali su u "Beogradskoj tvrđavi".

(M. B.)

Komentari

  • realan

    Ovima što brane migrante neka dođu u Krnjaču , neka se voze zajedno sa njima busem , neka slušaju njihovu muziku koju često glasno puštaju , neka slušaju njihovo parlanje , nadvikivanje , dozivanje , svađanje , neka osete mirise koje oko sebe šire ,...

  • Bokac NS

    Jedno je emigrirati pa naseljavati (Pravoslavci) pravoslavne zemlje. Drugo je emigrirati (katolici)naseljavati katoličke zemlje. Treće je,migracije islama u ove pomenute zemlje. Pametnom dosta!!!! Tihi treći,sve vojno sposobni i za oplodnju,pa za par god.većina. Zašto ne ostanu u Tuskoj ili u okolnim državama pa kad prođe kria svak svojoj kući😩😩😩😉

  • markan

    kakvi bree migranti tosu teroristi koji ce zauzeti evropu bez zrna baruta i ovi nasi romi su tako dosli pre 150g terajte to odma dasam ja zapalio vatru zavrsiobi na robiji ili ludari puni suim dzepovi laznih kartjca platnih koje dzepare teraj to na zapad odmaaaa

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima