≫ 

"Najjezivija gradska železnica u Evropi": Ovako stranci vide naš BG:voz, snimili su i najgore scene

Posebno zapušteno izgleda stanica Karađorđev park, sa svojim braon reflektorima, prljavim i neurednim panoima, zastrašujućim tunelima i rđavim mobilijarom

  • 10
Vozovi Printskrin: Youtube

U vreme kada je, pre desetak godina, nepouzdani BEOvoz zamenio BG:voz, to je bila prava revolucija. Niko do tada nije verovao da će Vukov spomenik zaista na trenutke ličiti i na metro stanicu, gde se na svakih 15 minuta po smeru pojavljuju puni vozovi putnika. I klackali smo se tako, oduševljeni besprekornom redovnošću i srećni što neka putovanja traju i 3 puta kraće. Ali, kako zaista izgleda ovaj naš improvizovani metro u očima stranaca?

"Najjezivija gradska železnica u Evropi", tako je opisan naš BG:voz na youtube stranici "worldtradesurfer", u čijem opisu na nemačkom jeziku piše da se bavi snimanjem arhaičnih vozova, tramvaja i drugih vozila... Snimak je nastao 2018. godine...

Zasigurno znamo da je sa strancima i BG:vozom najveći problem informisanost. Gotovo je nemoguće strancima opisati gde da siđu, gde da uđu, kako da kupe kartu i kako da se snađu kad na vozovima ne piše naziv linije, a u vagonima nema ni zvučne najave stanica, displeja, mapa i panoa sa imenima stanica, što bi gradski voz trebalo da ima.

Ali, na izgled stanica, perona, na išarane vozove... toliko smo navikli da ni ne obraćamo pažnju - najvažnije nam je da na vreme stignemo kući.

Upravo to je ono što možete videti na ovom klipu i zaista, nije za ponos. Posebno zapušteno izgleda stanica Karađorđev park, sa svojim braon reflektorima, prljavim i neurednim panoima, zastrašujućim tunelima i rđavim mobilijarom.

Ipak, trebalo bi imati u vidu i da se trenutno radi na rekonstrukciji pruge Beograd - Budimpešta, što podrazumeva i obnovu stanica koje će biti moderne i u funkciji većeg broja putnika na budućoj brzoj pruzi. Takođe, radi se i na remontu elektromotornih garnitura, pa mnoge sada imaju i video nadzor, vakuumske toalete i udobnija sedišta.

Video: Vesić: Povezujemo periferne opštine sa centrom grada

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гидри

    17. decembar 2019 | 08:30

    Не, није, још је лошије...

  • bobi

    17. decembar 2019 | 09:22

    Mnogo je gore samo nas to ne interesuje,nema niti hoce neko da snimi.Obnevideli smo previse.

  • Johnny Repp

    17. decembar 2019 | 08:35

    ...krenuo ja prvi put ... Voz na liniji...... danas izuzetno ne saobraća u 13 i 10. ....i poslednji put...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA