• 0

Vrtić "Šeširić" za 70 dece u Velikoj Krsni: Najavljeni novi projekti u 2020. godini

Grad se priprema za odluku koju će doneti Vlada, a koja podrazumeva da sva deca preko tri godine starosti obavezno idu u vrtiće - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda

  • 0

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas vrtić "Šeširić" Predškolske ustanove "Jelica Obradović" u Velikoj Krsni, u opstini Mladenovac, kojoj je Osnovna škola "Bisa Simić" ustupila adaptirani prostor za 70 dece, koja su raspoređena u predškolsku, mešovitu i jaslenu grupu.

- Otvaranje vrtića u Velikoj Krsni je primer da se ulaže i u velika sela, i da se na taj način pokriva čitava teritorija Beograda, kako bi sva deca koja imaju potrebu mogla da budu u vrtićima - rekao je Vesić tom prilikom.

Kako je dodao, u ovom trenutku Beograd ima preko 75.000 dece u vrtićima, i podsetio da je situacija znatno bolja u odnosu na period od pre šest godina, kada je taj broj bio manji od 50.000.

- Jedina smo lokalna samouprava u kojoj preko 70 odsto dece ide u vrtiće. A mi ćemo nastaviti da koristimo brojne objekte u školama i drugim ustanovama koje nisu u funkciji i da ih pretvaramo u vrtiće - poručio je Vesić.

Goran Vesic vrtic Sesiric

Foto: Skupština Grada

Prema Vesićevim rečima, već četiri godine je ista cena koju roditelji plaćaju za boravak dece u vrtićima.

- Uveli smo od pre nekoliko godina i da roditelji čija deca idu u privatne vrtiće imaju subvencije. Mi vraćamo roditeljima oko tri milijarde dinara, vratili smo oko dve milijarde i 200.000, a sve to jer se u prethodnom mandatu nezakonito naplaćivalo po duplo većoj ceni - istakao je Vesić.

On je dodao da se Grad priprema za odluku koju će doneti Vlada, a koja podrazumeva da sva deca preko tri godine starosti obavezno idu u vrtiće.

- Funkcionalno obrazovanje dece počinje sa trećom godinom, i to nas čeka u budućnosti - rekao je Vesić.

Goran Vesic vrtic Sesiric

Foto: Skupština Grada

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić je poručio da je opština donela odluku da se u 2020. godini uloži 40 miliona dinara za investiciono održavanje osnovnih škola i vrtića, kao i da se finansiraju ekskurzije od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola na teritoriji te opštine. Glišić je dodao i da je jedna od najvažnijih odluka da se za svako novorođeno dete isplati naknada roditeljima u iznosu od 20.000 dinara i dodao da opština Mladenovac njima poklanja i auto sedišta.

Direktorka Predškolske ustanove "Jelica Obradović" Jovana Ilić je naglasila da je novootvoreni vrtić od životnog značaja za meštane sela.

Selo Velika Krsna ima oko 3.500 stanovnika, a u novootvoreni vrtić je uloženo 3.5 miliona dinara. U Mladenovcu ide oko 1.200 dece u vrtiće, a "Šeširić" je šesti vrtić u opštini.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima