• 49

Vučić i Vesić čestitali 108. rođendan najstarijoj Beograđanki: Poželeli joj sreću i dobro zdravlje

Baka Nadežda Pavlović proslavila je danas rođendan, a posetio ju je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

  • 49

Predsednik Aleksandar Vučić čestitao je danas putem svog Instagram naloga 108. rođendan najstarijoj Beograđanki Nadeždi Pavlović.

- Naša draga baka Nadežda danas slavi 108. rođendan. Želim joj beskrajnu sreću i dobro zdravlje - napisao je Vučić na svom Instagram profilu.

On je objavio i sliku sa ovom Beograđankom, koju je posetio prošle godine.

Od Vesića marama, broš, vino i knjiga

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je Nadeždu na njen 108. rođendan i tom prilikom joj u ime Grada Beograda uručio rođendanski poklon: maramu, broš, vino i svoju knjigu o Beogradu.

Vesića su sa Nadeždom dočekali sin Radmilo, snaja Rada i jedna od gerontodomaćica, koja brine o njoj 18 godina.

Nadežda je rođena 1. januara 1912. godine po julijanskom kalendaru, te ga tako na današnji datum i proslavlja. Završila je Učiteljsku školu i Pedagošku akademiju, radila je kao nastavnik srpskog i nemačkog jezika.

Goran Vesić i baka Nadežda Pavlović

Goran Vesić i baka Nadežda/ Foto: Beoinfo

Vesić je sa slavljenicom razgovarao o njenom vitalnom zdravlju, za koje ona kaže da je u njenim godinama dobro i da jedva čeka lepo vreme i proleće da više šeta. Baka Nada je do prošle godine vozila i bicikl trenažer, ali su joj lekari zabranili iz zdravstvenih razloga.

Razgovarali su i o obrazovanju nekada i danas, o njenim pedagoškim metodama i načinima kojima je pokšavala da privoli đake da zavole njene predmete i učenje.

Nadežda, koja je veoma vedrog i pozitivnog duha i uvek nasmejana, prisetila se i teških ratnih momenata i dana okupacije Srbije, kada je živela u Valjevu, kao i trenutaka kada je nesvesno spasila dva života.

- Imala sam mnogo sreće u životu u veoma teškim trenucima i sam se trudila da trezveno razmišljam i donosim odluke - rekla je slavljenica.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima