• 0

Gradska čistoća uputila apel građanima za grejnu sezonu: Ne bacajte žar u kontejnere

Oni podsećaju da pored materijalne štete, postoji i velika opasnost da se plamen raširi na okolno rastinje ili automobile parkirane u blizini kontejnera, a ugrožena je i bezbednost prolaznika

  • 0

JKP "Gradska čistoća" uputila je apel sugrađanima, koji za grejanje koriste čvrsta goriva, da u kontejnere i PVC kante ne bacaju žar i nedovoljno ohlađeni pepeo, jer je to najčešći uzrok izazivanja vatre u sudovima za odlaganje otpada.

- Vatra veoma brzo može da zahvati kompletan sadržaj sudova za otpad, što ne samo da prouzrokuje njihovo uništavanje, već može da ugrozi i bezbednost građana. Najčešće se, tokom grejne sezone i nemarnog paljenja sudova za odlaganje smeća, uništi više stotina kontejnera, ali i korpica za smeće postavljenih na ulicama Beograda, dok se šteta meri u stotinama hiljada dinara - navode u svom saopštenju.

Oni podsećaju da pored materijalne štete, postoji i velika opasnost da se plamen raširi na okolno rastinje ili automobile parkirane u blizini kontejnera, a ugrožena je i bezbednost prolaznika.

- Sugrađani koji stanuju u naseljima sa individualnom gradnjom i vlasnici su PVC kanti za odlaganje smeća, takođe ne bi trebalo žar i nedovoljno ohlađeni pepeo
da odlažu u te kante, jer se vrlo brzo unište i predstavljaju opasnost i mogu izazvati veći požar - stoji u apelu.

Iz "Čistoće" apeluju na sugrađane da u kontejnere i PVC kante za smeće bacaju isključivo ugašen i dobro ohlađen pepeo, a ne žar.

Takođe, građani moraju biti obazrivi i sa odlaganjem drugog potencijalno opasnog otpada, jer samo jedan upaljeni pikavac od cigarete, može da napravi veliku štetu.

"Gradska čistoća" podseća da su sudovi za odlaganje smeća gradski inventar, koji je ujedno i svojina svih građana, te zajedno treba da se potrudimo i da ga
očuvamo.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima