≫ 

FOTO-UBOD: "Molimo seljančuru koja baca ove cigarete na ulaz, kroz svoj prozor, da to više ne radi"

Na papiru je osim molbe da sustanarka to više ne radi, bio priložen i pikavac koji je bio obojen karminom

  • 22
Opušak, zgrada Foto: Telegraf

U jednog beogradskoj zgradi stanari su odlučili da opomenu komšinicu koja je opuške cigareta bacala kroz prozor direktno na ulaz. Oni su okačili natpis kojim je mole da to više ne radi. 

- Moli se seljančura koja baca ove cigarete na ulaz kroz svoj prozor da to više ne radi - stajalo je okačeno na vratima zgrade.

Na papiru je osim molbe da sustanarka to više ne radi, bio priložen i pikavac koji je bio obojen karminom.

Međutim, mi smo cedulju vrlo brzo zatekli u kanti za smeće.

Osim pikavaca problem i smeće 

Nema tog solitera ili zgrade u Beogradu gde bar jedan bahati stanar ne muči sve ostale. Prizor koji je prošle godine uslikala novinarka Telegrafa, na kom se vidi kesa puna smeća ostavljena ispred ulaznih vrata zgrade na Voždovcu, nije nikog začudila. Ali, bahatost, sebičluk i lenjost pojedinih komšija, i dalje nas sve nerviraju i izvode iz takta.

Smeće, zgrada Foto: Telegraf

Međutim, osim kidanja živaca i širenja neprijatnog mirisa ostavljanje smeća van kante je prekršaj i za njega je, po novom Zakonu o komunalnoj miliciji, predviđena kazna od 10.000 dinara. Ipak, u praksi su stvari drugačije. I komunalnih inspektora i komunalnih policajaca je malo, pa će se retko ko odazvati na poziv "ostavljene kese đubreta".

- U Beogradu na svakoj opštini imate po dva komunalna inspektora, ukupno njih 34 na nivou grada. Zar stvarno mislite da će doći zbog jednog nekulturnog stanara i njegove bahatosti? S druge strane, dok ne budu kažnjeni, ti ljudi to nikada neće prestati da rade. Svaki dan viđam kese pune smeća ostavljene ispred vrata, a nedavno mi je jedna kesa, koju je komšija bacio kroz prozor, proletela tik pored glave. Pošto je kesa bila teška i bačena sa velike visine, mislim da je mogao i nekoga da ubije - rekao je za Telegraf.rs Vladimir Mirić, profesionalni upravnik iz Beograda.

Video: Baba baca smeće na travu pored pruge

(S. Č)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    11. februar 2020 | 14:13

    Ajd da neko iole normalnijeh shvatanja izdrzi suzivot u gradu sa takvim damama i gospodom.

  • Rastko

    11. februar 2020 | 13:57

    Dace bog da Beograd ubrzo postane Palanka.

  • Rastko

    11. februar 2020 | 13:54

    Zene vole da puse a i muski za njima ne zaostaju ni malo .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA