≫ 

Majka osmaka se žalila da joj je nastavnik tukao sina: Direktorka škole i ministarstvo sve demantuju

Nastavnik fizičkog je, tvrdi majka učenika 8. razreda, uhvatio njenog sina za vilicu, potom dva puta gurnuo o zid, posle čega mu je lupio šamar

  • 10
oš ratko mitrović novi beograd OŠ "Ratko Mitrović", Foto: osrm.edu.rs

Nastavnik fizičkog u OŠ "Ratko Mitrović" na Novom Beogradu juče je za vreme časa lupio šamar mom sinu, učeniku 8. razreda, koji ima ADHD sindrom i koji je hiperaktivan, kaže za Telegraf.rs majka dečaka.

Kako je objasnila, njen sin je bio najbučniji, a nastavnik fizičkog ga je posle toga uvukao u svlačionicu.

- Uhvatio ga je za vilicu, potom dva puta gurnuo o zid, posle čega mu je lupio šamar. Čak su i druga deca svedočila da ga je uvukao u svlačionicu. Unutra nije bilo nikoga, ali su deca videla da je moj sin izašao odatle crvenog lica - navodi majka.

Ona dalje objašnjava da njen sin ima ADHD simptom, odnosno da je hiperaktivan i da ima dijagnozu u skladu sa kojom se leči i ima svog psihijatra.

- Rekla sam nastavniku da moje dete ima ADHD sindrom, ali je on po nalogu psihologa pričao da su oni svi takvi u pubertetu. Nastavnik je pogrešio što ga je udario, ali ja ne krivim tog čoveka, najveća odgovornost je na psihologu. Najveći problem je njegov nerad. Nije uputila nastavnike da imaju takvo dete u školi. Sa takvom decom se radi, a ne da se sakrivaju stvari ispod tepiha. Školski psiholog je morao da radi sa njim - navodi naša sagovornica.

Dodaje i da su išli smo kod ORL, da dete slabije čuje na levo uvo, ali da mu na sreću bubna opna nije pukla. 

- Otišla sam kod direktorke, pokušala sam da razgovaram sa njom, ali ona već oko pola 1 nije bila tu. Otišli su kod lekara mog sina, tj. psihijatra da mu kažu kako je on nesnosan na časovima, ali on ima dijagnozu - priča majka i dodaje da su Gradskom sekretarijatu za dečju zaštitu predali žalbu te da bi narednih dana inspekcija trebalo da bude poslana u Osnovnu školu "Ratko Mitrović".

Ministarstvo i direktorka demantuju

Ipak, direktorka škole "Ratko Mitrović", Svetlana Milutinović, demantuje ove navode u razgovoru za Telegraf.rs.

- Ništa od toga nije tačno. Naravno da je obavljen razgovor sa nastavnikom koji je rekao da nikakvog fizičkog kontakta između njega i učenika nije bilo - kratko je poručila direktorka ove osnovne škole.

Radoš Čučković, nastavnik fizičkog, rekao je za portal Telegraf.rs da nije istina da je udario učenika 8. razreda.

Iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kažu za Telegraf.rs da su upoznati sa događajem koji se desio u ponedeljak.

- Nije potvrđeno da je došlo do fizičkog sukoba između učenika i nastavnika. Na osnovu informacijama i u skladu sa istim biće preduzete potrebne mere - kažu za naš portal iz resornog ministarstva.

(D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    10. mart 2020 | 10:27

    Tako smo vaspitavani tako smo postali ljudi ovo sada sa decom je ludilo.

  • Krlja

    10. mart 2020 | 10:31

    Da je vise takvih profesora ni bi bilo toliko propaliteta. Da nije zasluzio ne bi dobio. Sad toliko su deca raspustena bezobrazna drska ohola...da nemam reci. Mnogo prava su dali deci,a batina je iz raja izasla. Sad se drogiraju i mangupiraju sa 12,13,14god a roditelji ne smeju nista. Za to su krivi ti sto su taj zakon uveli.

  • Vlada

    10. mart 2020 | 10:24

    Treba svaki put kad je dete bucno ili pravi ispade na casovimq da se pozove roditelj i nedelju dana da bude u skoli sa detetom. Da ukapiraju roditelji da im deca nisu bas neke cvecke i da znaju da isprovociraju nastavnika da nije ni cudo da dolazi do ovakvih slucajeva. To ne opravdava ovakve mere ali ni ti nastavnici nisu krivi da neka deca nisu vaspitana pa i ona koja hoce nesto da nauce nemogu od divljaka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA