≫ 

Lazarevac počeo dezinfekciju ulica i trotoara u borbi protiv širenja korone

Polivanje se radi pojačanom hiperhlorisanom vodom kako bi se ubile sve bakterije i sprečilo eventualno širenje virusa

  • 6
Lazarevac dezinfikovao ulicu i trotoare u cilju sprečavanja širenje Covid 19 Foto: geminfo.rs

Beogradska opština Lazarevac je po nalogu Štaba za vanredne situacije ove opštine, počela sa dezinfekcijom ulica i trotoara kako bi sprečila širenje zaraze virusa Covid 19.

U cilju prevencije širenja zaraze korona virusa koji je zadesio i našu državu, a u skladu sa Odlukom o uvođenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, JKP „Lazarevac“ započelo je primenu preventivnih i opštih mera prevencije suzbijanja ovog opakog virusa.

Lazarevac dezinfikovao ulicu i trotoare u cilju sprečavanja širenje Covid 19 Foto: geminfo.rs

JKP “Lazarevac” je juče od 15 časova počelo sa dezinfekcijom ulica i trotoara - tzv. polivanje radi se pojačanom hiperhlorisanom vodom kako bi se ubile sve bakterije i sprečilo eventualno širenje virusa a mobilne ekipe sa prskalicama vršiće dezinfekciju ulaza u stambene objekte.

Direktor lazarevačkog komunalnog preduzeća Aleksandar Arsenović, rekao je za RTV GEM da u cilju sprečavanja širenja zaraze, a po preporuci Vlade Republike Srbije, lazarevačko komunalno počelo je sa dezinfekcijom ulica i trotoara u užem gradskom jezgru.

- Dezinfekcija, odnosno polivanje ulica, vrši se pojačanom hiperhlorisanom vodom koja ubija bakterije i viruse - rekao je Arsenović.

Po rečima direktora komunlanog, sredstvo kojim se vrši dezinfekcija nije opasno po ljude i nema potrebe da se sklanjaju prilikom vršenje dezinfekcije. Tokom noći, ekipe komunalnog dodatno će čistiti i prati sve ulice, kako bi se sprečilo eventualno širenje zaraze.

Tokom vanredne situacije JPKP „Lazarevac“ radiće tokom 24 časa sve dane u nedelji, a biće pojačano i čišćenje ulica u toku noćne smene kao i odnošenje smeća. Osim pranja i dezinfekcije ulica, komunalno je formiralo nekoliko mobilnih ekipa koje će sa prskalicama vršiti dezinfekciju ulaza u stambene objekte.

Lazarevac dezinfikovao ulicu i trotoare u cilju sprečavanja širenje Covid 19 Foto: geminfo.rs

Za sve informacije pozvati broj komunalnog koji se nalazi na sajtu preduzeća, rekao je za RTV GEM Aleksandar Arsenović direktor JPKP „Lazarevac“.

Video: U Rumi dva puta dnevno dezinfekcija gradskih ulica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XL

    18. mart 2020 | 11:57

    Pametni ljudi tako trebaju svi gradovi da se dezifikuju, a ne prodaju po apotekama vocice,pune kasice a po ulicama virusa na tone

  • DD

    18. mart 2020 | 11:56

    Ako to ubija koronu bravo za Lazarevac. Ne znam samo šta se u BG čeka sa sličnom dezinfekcijom i još bolje sterilizacijom?

  • Jovanovic Goran

    18. mart 2020 | 11:50

    Zasto se prskaju ulice kada to ne pomaze da se zaustavi virus ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA