≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Luka Petrović: U junu otvaranje nove pijace u Lazarevcu, koja je primer razvoja svih beogradskih opština

Vreme čitanja: oko 2 min.

Važno je naglasiti da svaka prodajna zona ima zaseban ulaz za utovar robe što dodatno povećava lagodnost i funkcionalnost novog objekta

  • 1
Luka Petrović Foto: Privatna arhiva

U sklopu šire politike Koalicije „Beograd sutra”, koja teži ka unapređenju infrastrukture i kvaliteta života u Beogradu i njegovim opštinama, član Predsedništva Srpske napredne stranke Luka Petrović obišao je radove na izgradnji nove pijace u Lazarevcu, najavljujući otvaranje ove veletržnice u junu.

Stanovnici Lazarevca će početkom leta domaće proizvode moći da pazare, ali i prodaju na savremenoj i moderno opremljenoj pijaci na uglu ulica Dula Karaklajića br. 5 i Branka Radičevića.

Radovi, koji su započeti 18. aprila prošle godine, polako se privode kraju.

– Veliki projekat je na pragu završetka, u pitanju je izgradnja potpuno novog objekta sa bruto površinom od 2.046,90 kvadratnih metara koji je konstruktivno podeljen na dva dela. U prizemlju se nalaze pijaca – prodajni deo sa izdvojenim lokalima i komunikacijama za galeriju kao i blok sa tehničkim i sanitarnim prostorijama i magacinskim prostorom – izjavio je Petrović.

Funkcionalnost same pijace i pristupačnost građanima bila je prioritet pri vođenju ovog projekta. Prodajni deo nove pijace biće podeljen po sledećim funkcionalnim zonama: zona za voće i povrće i zona za ostale zanatske proizvode. Na spratu se nalazi administrativni deo za zaposlene – kancelarije, dok je galerija predviđena u sklopu prodajnog prostora koja će biti namenjena mlečnim i suhomesnatim proizvodima.

Važno je naglasiti da svaka prodajna zona ima zaseban ulaz za utovar robe što dodatno povećava lagodnost i funkcionalnost novog objekta.

– Velika novina su uređene prilazne staze za invalide, kao i izgradnja posebne prostorije u vidu mirisne barijere koja ide u prilog jednom od najvažnijih faktora ove veletržnice, a to je higijena pri iznošenju otpada – dodao je Petrović.

Luka Petrović je istakao i da je izgradnja nove pijace u Lazarevcu samo jedan u nizu projekata koji pokazuju angažovanost lokalne uprave na unapređenju infrastrukture i kvaliteta života građana. Pored Lazarevca, slični projekti se sprovode i u drugim opštinama kao što su Obrenovac, Barajevo, Mladenovac, čime se potvrđuje posvećenost vlasti ka razvoju i unapređenju svih delova Beograda.

Otvaranje nove pijace u Lazarevcu predstavlja korak napred ka stvaranju boljeg i funkcionalnijeg grada, koji će ponosno nositi pečat politike „Beograd sutra”.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gondra

    18. april 2024 | 06:59

    A ko god dođe sa strane u Lazarevac nek se parkira kod opštine - četvrta godina kako se završava... Toliko...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA