Beograđanin pozvao na ironični aplauz za sve "Vračarce, Dorćolce i Nemanjiće u baštama kafića"

"Bravo za medicinare. Ali, ipak najveći aplauz zaslužuju naši istinski heroji. Oni koji prkose epidemiji na najležerniji način. Najveći Zen učitelji sa Balkana"

  • 16
BEOGRAD KORONA ZIVOT Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U vreme kada se penzioneri legitimišu zbog šetanja do prodavnice ili sedenja u parku, samo da bi se zaštitili životi, kada na posao odlaze samo oni koji moraju i strahuju da li će negde "pokupiti" koronu i zaraziti sebe i druge, kada se broje respiratori i kreveti, kada se hoteli spremaju da postanu bolnice - bašte beogradskih kafića vrve od ljudi.

Jedan Beograđanin prokomentarisao je ovu neverovatnu pojavu, neviđenu u onim zemljama koje su ozbiljno pogođene epidemijom korona virusa i koje se svim silama bore protiv zaraze.

Njegov komentar je, naravno, ironičan.

"Bravo za medicinare. Ali, ipak najveći aplauz zaslužuju naši istinski heroji. Oni koji prkose epidemiji na najležerniji način. Najveći Zen učitelji sa Balkana.

Hedonisti i hazarderi. Oni što se smeju smrti u lice, dok preživaju plastičnu kašičicu. Naši Vračarci, Dorćolci, starosedeoci i došljaci, iz kruga dvojke i oni sa oboda. Hvala vam za nesebičan doprinos, a naročito hvala vama ugostitelji, koji stavljate vaše objekte na uslugu onima kojima je to najpotrebnije.

Zato, prijatelji, molim vas da gromoglasnim aplauzom nagradite, svaki put kad prođete pored kafića u kome sede nasi Obilići, Nemanjići, Njegoši i ostali dobrovoljci".

Video: Dušan (70) ne odustaje od pecanja ni u vreme korone. Ali, ovakvo pecanje još niste videli

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    20. mart 2020 | 11:38

    Uvek se nadju neki pametnjakovici i kao mi smo svi ludi što sedimo kući a oni pametni kao

  • Čujte me

    20. mart 2020 | 11:31

    Kakve veze dal oni sede u kafiću ili ako ja idem na posao?!?!nikakve,svi smo u nekakvom kontaktu.Nego zatvoriti sve,al bukvalno sve,pa onda lečiti bolesne i ići od kuće do kuće i tražiti bolesne

  • PIXY

    20. mart 2020 | 10:05

    Te junake samo zatvoriti u krug dvojke jer dok ostali imaju samo dva jaja ,oni su uvek imali tri

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA