• 15

Ovo je pogled lekarke koja ne staje u borbi protiv korone: I posle 30 sati rada njene oči imaju žar

Dr Martina Glidžić Pakenham je, inače, specijalista infektologije

  • 15
Doktorka infektivne klinike

Foto: Twitter

Pogledajte ovo oteklo lice, stešnjeno maskom u kojoj ima malo svežeg vazduha. Umorne oči ali pogled u kojem ne manjka koncentracije, pogled koji odaje spremnost dame da vam u svakom trenutku pomogne.

Trideset sati. Toliko je ova žena na nogama. Njenu fotografiju objavio je Nikola Rokvić i predstavio je kao svoju prijateljicu.

Zamislite trideset sati neprektidnog osluškivanja pluća, opipavanja žlezda, razgovora sa zabrinutim pacijentima koji pristižu na traci. Skoro pa četiri vezane smene, maltene cela jedna radna nedelja u cugu.

I opet, ova žena je na nogama, spremna da pomogne svakom sledećem koji joj se obrati, iako je maska, kaciga sigurno neopisivo žuljaju, a noge klecaju. Ali, ona to ne pokazuje. Umor ne može da sakrije, a žar u očima koji uliva nadu - to je jače od svakog telesnog posrnuča.

Dr Martina Glidžić Pakenham je, inače, specijalista infektologije. Angažovana je na lečenju pacijenata obolelim od korone, a prethodno je, kao jedna od tri infektologa, pružala pomoć inficiranima virusom HIV i obolelim od side na klinici u Beogradu i radila sa ambulantskim HIV-pozitivnim pacijentima.

Doktorka je stekla i 14 godina iskustva radom u Velikoj Britaniji.

Video: U KCV se leči 14 pacijenata, četvoro u teškom stanju

(M. B.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mixx

    Evo suzu bacam

  • Masa

    Svaka cast pojedinim lekarima!

  • Masa

    Sva iskustva sa lekarima su mi jeziva a sa medicinskim sestrama gora ne mogu biti, sad rade sve ono sto inace ne rade jer su pod budnim okom drzave, zbog njih sam izgubila mnoge drage ljude inace

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima