• 11

Prva noć na Sajmu prošla mirno, pacijenti sarađuju: Danas ovde stiže još obolelih

Trenutno se u ovoj privremenoj bolnici leče 33 pacijenta

  • 11
Beogradski sajam, korona virus

Foto: ATA Images

U privremenoj bolnici na Beogradskom Sajmu trenutno su smeštena 33 pacijenata, a tokom popodneva biće prebačena još tri pacijenta iz Vojnog kampa Letenka na Fruškoj gori koji su pozitivni na novi koronavirus, kaže državni sekretar ministarstva zdravlja Berislav Vekić.

Prva noć na Sajmu protekla je mirno, a Vekić kaže da pacijenti sarađuju i da nije bilo nikakvih neprijatnosti.

Ana Brnabić, Beogradski sajam

Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Kako je dodao, 33 pacijenta, koji su prvi smešteni na Beogradskom sajmu, stigli su iz zdravstvenih ustanova - Infektivne klinike, KBC Dragiša Mišović, KBC Zemun i Pulmološke klinike KC Srbije i da imaju blagu kliničku sliku.

U Vojnom kampu Letenka na Fruškoj gori nalaze su u izolaciji naši građani koji su stigli iz evropskih zemalja i nakon testiranja rezultati su pokazali da je troje pozitivno i oni će popodne biti prebačeni na Sajam.

- Čekamo izveštaj iz bolnica, nakon obavljenih vizita, koji će još pacijenti u toku dana preći iz KBC Dragiša Mišović i KBC Zemun, kao i sa Infektivne klinike - naglasio je Vekić.

Trenutno je u improvizovanoj bolnici na Beogradskom sajmu angažovano 10 lekara i 25 sestara, a Vekić kaže da će taj broj biti veći kako se bude povećavao broj pacijenata.

Za sada su angažovani lekari i sestre iz Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika na železnici, Specijalne bolnice za internističke bolesti iz Mladenovca, nekoliko sestara iz DZ Palilula, nekoliko lekara i sestara iz Zavoda za kožne i venerične bolesti Džordža Vašingtona, lekari i sestre iz Studentske poliklinike.

Ana Brnabić, Beogradski sajam

Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Vekić napominje da se na Sajmu zbrinjavaju najlakši slučajevi, zaraženi pacijenti koji nemaju tegobe ili imaju blagu kliničku sliku, te se tu prati njihovo zdravstveno stanje i rade kontrolni testovi.

- Ovde ne zbrinjavamo teške hronične bolesnike, bez obzira što su pozitivni -dijabetičare na insulinskoj terapiji, srčane bolesnike koji iziskuju redovne kontrole, redovno uzimanje terapije, oni se zbrinjavaju u bolnicama - pojasnio je Vekić.

U privremenu bolnicu na Sajmu juče je počeo prijem prvih pacijenata.

Video: Brnabić: Posle Austrije, ovo su najbolji uslovi u Evropi

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    Moraju li da se nose povezi na nadlaktici ,koje boje i da li im tetovirate brojeve.

  • Milan M

    Morate da budete svesni da je u u 75% zemalja situacija gora nego kod nas.Niko nema zdravstveni sistem koji bi testirao 100 hiljada ljudi dnevno a kamo li naša zelje .Evropa sumnja u tačnost kineskih testova.Lična izolacija je najbolja odbrana od C-19 virusa a teže oboleli će brzo pokazati simptome,,,

  • Vodolijax

    Sve ovo lepo utiče na psihu,posle ovoga trebaće više kreveta na psihijatriji....

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima