Direktorka Doma za stare potvrdila da ona i 6 korisnika imaju koronu: Ministarstvo ispituje slučaj

Ministarstvo je još pre vanrednog stanja odlučilo da "hermetički zatvori" državne staračke domove, odnosno strogo zabrani posete

  • 1
srodne duše, penzioneri foto: pixabay.com

Direktorka doma za stare "Doživeti stotu" u Zemunu Svetlana Filipović potvrdila je da su ona i još šest korisnika te ustanove zaraženi korona virusom i da je o tome obavestila nadležne i zaražila pomoć.

Ona je Tanjugu u telefonskom razgovoru rekla da je trenutno u bolnici i da je o infekciji odmah obavestila Institut za javno zdravlje Batut i Ministarstvo zdravlja i zatražila pomoć

Ističe da sada o korisnicima u tom domu u Zemunu brinu volonter i medicinska sestra, koji su zdravi.

U objektu u Šilerovoj ulici sada ima 19 korisnika.

Ministarstvo rada nema informacije o tome šta se desilo u privatnom staračkom domu u Zemunu i od Udruženja privatnih domova zatražilo je detalje u vezi sa navodima da su korisnici i zaposleni oboleli od korona virusa, izjavio je danas ministar rada Zoran Ðorđević.

On je jutros izjavio da je ministarstvo još pre vanrednog stanja odlučilo da „hermetički zatvori“ državne staračke domove, odnosno strogo zabrani posete i da se ta mera ispostavila kao dobra, a da je ista takva preporuka poslata i tom udruženju da je primene i u privatnim domovima.

- Nemamo informaciju šta se dešava tamo, niko nas nije obavestio o tome, a kontaktirali smo predsednika Udruženja privatnih domova, i poslali dopis Ministarstvu zdravlja kako da postupamo dalje, jer ne smemo da pošaljemo inspektore da nekom ne bismo ugrozili zdravlje. Tražili smo takođe informacju da li se korisici i zaposleni nalaze u bolnicama i kojim, kako bismo dalje postupali, jer njima je porebna pomoć i da se vidi u kakvom stanju su korisnici - rekao je Ðorđević.

Video: Predrag Kon: Ne raste broj obolelih ali ne bih da budem optimista

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mipo

    31. mart 2020 | 13:58

    Rastu plate medecinarima a šta je sa gerantološkim centrima pa i oni tamo brinu o starim i bolesnim ljudima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA