• 0

Korona u domu za stare u Zemunu: Do juče se o 19 korisnika brinuo samo jedan volonter

On inače nije medicinski radnik

  • 0
Starački dom, demencija, starija osoba, žena

Dom za stara lica Foto: Shutterstock

U privatnom Domu za stare  u Zemunu je 19 korisnika o kojima je do juče brinuo samo jedan volonter, jer je kompletno osoblje u samoizolaciji, a šest korisnika i direktorka zbog korona virusa prebačeni u bolnicu, prenosi Politika u onlajn izdanju.

Kako je navedeno, kod šest korisnika Doma, direktorke ove ustanove socijalne zaštite i jedne medicinske sestre potvrđen je korona virus, ali ovaj objekat u Šilerovoj ulici i dalje radi i u njemu se trenutno nalazi 19 korisnika.

Baba i deda se drže za ruku, ruke, starci, stari ljudi

O 19 korisnika brinuo se jedan volonter Foto: Shutterstock

O njima je prethodnih dana danonoćno brinuo samo jedan muškarac, koji inače nije medicinski radnik, već volonter, i to zato što su svi ostali zaposleni u samoizolaciji.

Taj čovek ranije nije bio u kontaktu ni sa kim iz ustanove, pa je zato i angažovan kao pomoć, potvrdila je  glavna medicinska sestra Doma, koja je i sama od 25. marta u samoizolaciji.

- Naš volonter je na ivici snage, on je tamo faktički živeo dan i noć, pomagao korisnicima. Zbog toga smo i poslali molbu Ministarstvu za rad, sa pitanjem da li mogu da nam nađu neki stručni kadar dok ne izađemo iz samoizolacije. Pomoć je konačno stigla, pa odsad u domu radi i mlada medicinska sestra - rekla je Mitrovićeva.

Ona je podsetila da je virus korona najpre konstatovan kod direktorke doma, koja je od 21. marta na Infektivnoj klinici u Beogradu.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

Video: Pridružite se pružanju pomoći najstarijima: MUP pozvao sve zainteresovane da volontiraju

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima