≫ 

Direktor "Višegradske" o slici koja je obradovala Srbiju: Mnogo porođaja na Uskrs, kao pre 25 godina

Smene pojačane, GAK beleži rekorde

  • 18
Bebe, Aleksandar Stefanović, diretkor GAK Višegradska Foto: Facebook/Nebojsa Markovic, Printskrin: Youtube/Novo jutro, Pink.rs

Prof. dr Aleksandar Stefanović, direktor GAK "Višegradska", komentarisao je jutros u televizijskom gostovanju najlepšu fotografiju ovog Uskrsa. Reč je o trima bebama koje su gotovo istovremeno rođene na veliki praznik, a kojima su se pohvalili tamošnji lekari. Ujedno, otkrio je da se trend "dupliranja" porođaja u toj ustanovi nastavlja, te da je juče rođeno 26 beba, kao i na koja ga je vremena to podsetilo.

- Dešava se u prepodnevima ili dežurstvima da nema porođaja nekoliko sati, pa da se skoncentriše tako tri ili četiri. To je lepa slika juče na Uskrs. Tendencija duplo većeg broja porođaja u GAK "Višegradskoj" se i dalje održava. Na Uskrs smo imali 26 porođaja, to je daleko veći broj nego što to bude uobičajeno nedeljom i praznikom - rekao je o bebama tri majke koje su juče pokupile svu naklonost nacije.

Stefanović je podsetio i na rekord od pre četiri dana, kada se u GAK "VIšegradskoj" rodilo 38 beba.

- Prethodnih 20-ak dana brojevi su bili zaista visoki. Imali smo rekord što se tiče cele Srbije, verovatno i u regionu: 38 porođaja pre četiri dana, tako da je to nešto što nas raduje - rekao je podsetivši i da ta ustanova sada prima i sve trudnice koje su prethodno održavale trudnoću u zdravstvenim centrima koji su sada pretvoreni u kovid bolnice.

Naveo je i da su smene pojačane kako medicinskim, tako i nemedicinskim osobljem.

Ovo nas podseća na period od pre 20, 25 godina, kada smo imali veći natalitet - kazao je.

Video: Napuštanje Hale Čair: Aplauzi za porodilju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA