≫ 

Uvode se potpuno nova pravila koja će važiti u gradskom prevozu: Moraćemo da ih poštujemo

Sve će to biti deo nove kulture ponašanja u javnom prevozu

  • 28
Prazni autobusi, vanredno stanje, Beograd, Srbija Foto: Tanjug/Tanja Valič

U gradskom prevozu neće više važiti pravila kao do sada, već će ona biti propisana u saradnji sa Gradskim zavodom za javno zdravlje kako bi se zaštitili i putnici i zaposleni u GSP-u, kaže predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

Nikodijević je za jutarnji program TV Pink rekao da ćemo svi morati da se navikavamo na nove mere predostrožnosti koje će propisati način ulaska i izlaska iz vozila na jedna vrata, držanje propisane distance, korišćenje zaštitne opreme putnika i vozača, saopštila je Gradska uprava.

Kako je istakao, sve će to biti deo nove kulture ponašanja u javnom prevozu i za sada se čekaju procene epidemiologa i odluka Vlade.

Pored toga što će putnici ulaziti u gradski prevoz na jedna vrata, potrebno je da se kontakt izbegne i u samom čekanju, te bi građani na stanicama trebalo da stoje jedni iza drugih na određenoj distanci.

Predsednik gradskog parlamenta podsetio je na postojanje koridorskih linija, čiji je cilj prevoz zdravstvenih radnika do kliničko-bolničkih centara, ali i drugih koji imaju radne naloge, ističući da gradski prevoz neće biti ođednom vraćen.

Beograd, Bus Plus Kontrola Foto: Nikola Tomić

- Kada Vlada Srbije bude donela odluku mi ćemo postepeno početi da puštamo gradski prevoz i kako bude rasla privredna aktivnost i bude počinjao da radi veći broj privrednih subjekata, tako ćemo i počinjati sa uvođenjem linija gradskog prevoza u ponovni rad - napominje Nikodijević.

Naglasio je da će i ovog vikenda javno-komunalna preduzeća raditi ono što je u njihovom opisu dužnosti u vreme vanrednog stanja, što uključuje dezinfekciju ulica, stambenih zgrada, čišćenje međublokovskih površina.

Video: Kao da je regularan petak: Ogromene gužve na mostu Gazela pred još jedan policijski čas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aleksa

    24. april 2020 | 10:07

    Zivo me zanima kako ce ovo u bg da funkcionise gde su prevozi puni ,jos kad nagrnu studenti bice haos.

  • Joca

    24. april 2020 | 11:17

    Mislim da je potrebno uvesti još buseva, a ne kao što je rekao Vesic, voziti po nedeljnom redu vožnje. Pa taj čovek nema dodira sa realnošću. Koja bi to užasna gužva bila.. Neka se javi neko ko je u skorije vreme ušao u bus, a ne guzonje koje se voze službenim kolima o trošku naroda.

  • Deki

    24. april 2020 | 10:52

    O čemu vi pričate??? Stavili ste krševe od autobusa na liniji 101 ... I ostale ... Ne može se ući ni naglavačke a vi o kulturi. Ma bre ... A 100€ i tu ste iskomplikovala. Sve više tonete , narod to vidi .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA