≫ 

"Struka neće predložiti otvaranje vrtića": 88 slučajeva zaraze koronom kod dece, 3 ozbiljnija

Postoje roditelji koji nemaju kome da ostave malu decu na čuvanje, naročito sada kada ne mogu ni kod baka i deka da ih ostave zbog čega će se vrtići ipak otvarati

  • 16

Struka neće predložiti otvaranje vrtića niti je to ikad učinila, rekao je dr Predrag Kon, ali naglasio da je to "viša sila" i da će se to ipak desiti, jer postoji jedan određeni broj dece koje nema ko da čuva.

Rekao je da postoje roditelji koji nemaju kome da ostave malu decu na čuvanje, naročito sada kada ne mogu ni kod baka i deka da ih ostave zbog čega će se vrtići ipak otvarati.

- Ti vrtići nisu potpuno otvoreni nego samo za te slučajeve i tu nema ništa posebno. Svi vrtići su pripremljeni kada je u pitanju briga o deci kako tokom običnog gripa tako i sada tokom korone - izjavio je on.

Ukazao je i na to da je od početka epidemije u našoj zemlji, zabeleženo 88 slučajeva zaraze koronom kod dece, od čega su 3 bila ozbiljnija dok je trenutno na bolničkom lečenju u KBC "Dragiša Mišović" 32 mališana.

- Bitno je to da nije potrebno ništa posebno organizovati kada je rad vrtića u pitanju - rekao je on na konferenciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikeni

    24. april 2020 | 19:43

    Treba otvoriti vrtice i skole jer decu nema ko da cuva.A struka ne preporucuje.Danas je vise zarazenih nego juce,ne zabrinjava.A juce je manje zarazenih nego ptekjuce a manje je testirano.I to je pobeda virusa

  • Glorija

    24. april 2020 | 16:33

    Iskreno, najviše traže ove mame kojima su deca kući dosadila!!! Meni je to pretužno!!! Radim kao vaspitač i svakog dana me zovu (one koje ne rade) i vape kad će vrtići početi sa radom. Da se što pre njih otarase!!!

  • Sa Sava

    24. april 2020 | 16:39

    Pa za to ste mogli par vrtica da obezbedite I Sa optemom za vaspitace kao sto I sami kazete da ste imali ozbiljne slucajeve medju decom mislite da je fer da Se zaposleni zaraze a rade za minimalac Kako ste privatne vrtice spremili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA