≫ 

Dr Kon: Šetnja nije okupljanje, možete da vidite pasarelu

Nova veza između beogradske tvrđave i Savskog keja

  • 2
Pasarela, tvrdjava Kej Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

Radovi na pasareli, koja povezuje Beogradsku tvrđavu i Savski kej, završeni su, tako da se Beograđani i Beograđanke tom rutom mogu spustiti do reke. Međutim, samo otvaranje u vreme vanrednog stanja naišlo je na kritike što je bila i tema o kojoj su govorili predsednik Aleksandar Vučić i Dr Predrag Kon.

Na pitanje da li je pasarala otvorena u pravo vreme, Dr Kon je rekao:

- Šetnja nije okupljanje, dvoje mogu da šetaju, pogotovo ako dvoje žive zajedno - rekao je on i dodao da će i sam prošetati pasarelom.

Vučić se nadovezao da će uvek biti onih koji se protive, "šta god da radite, šta god da je modereno, pošto me te kritike ne intersuju, idemo napred", naveo je Vučić gostujući na TV Pin u emisiji "Hit tvit".

Fotografije koje su danas napravljene na ovoj lokaciji možda najbolje islustruju urađeno.

Ovo je prvi put da imamo fizičku vezu između Beogradske tvrđave i Savskog keja, i ovo je, na neki način, pravi silazak Beograda na reku – naveo je radnije danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić za Tanjug.

U nastavku pasarele, dodao je, nalazi se rekonstruisani Savski kej kod Beton hale, a sada predstoje radovi na uređenju Savskog keja do Brankovog mosta, odakle se dalje nastavlja Sava promenada u okviru „Beograda na vodi”. Opšrinije o tome u posebnoj vesti.

Postoje dva uslova za ukidanje policijskog časa i vanrednog stanja - rekao je predsednik Srbije. Opširnije u posebnoj vesti. 

Upitan konkretno za starije od 65 godina koji su u radnom odnosu, Kon je rekao da će to zavisiti od firme i od delatnosti.

Video: Beograđani jedva čekali kraj policijskog časa da izađu na ulice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA