≫ 

Proveravamo pravo stanje u prevozu prvog dana: Ko nosi masku, ima li gužve i da li poštuju distancu

Snimak je načinjen na Autokomandi u jutarnjim časovima, kao i u centru grada

  • 26

Video: Krenuo gradski: U prevoz neko sa maskom, a neko bez

Jutros u Beogradu krenuo je sa radom gradski prevoz. Prema jučerašnjim informacijama, uprkos prvobitnom faznom organizovanju, otvoren je za sve građane, ne samo za zaposlene. Prethodne odluke su se pretvorile u preporuke, tako da maska i rukavice nisu obavezne, a u vozilu neće biti ni kontrolor ili redar, osoba koju je transportno preduzeće trebalo da zaduži za kontrolisanje poštovanja pravila.

Naši snimatelji su malo pre osam časova zabeležili da se otvaraju i srednja vrata, osim, kako je najavljeno, prednjih za ulaz i zadnjih za izlaz, te da putnici povratnici čekaju na stanici da i ona budu otvorena.

Na Autokomandi, gde je snimak načinjen, a gde se sreću međugradske i gradske linije, pa je i gužva najčešće najveća, naši video reporteri snimili su putnike - što sa maskama, što bez maski, uglavnom radno sposobno stanovništvo, ali sa kesama iz prodavnice, što sugeriše da nisu krenuli na posao, već da prekraćuju povratak do kuće.

Ipak, u to vreme, kroz prozore na vozilima gradskog prevoza moglo se primetiti da gužve nema. Da li je strah od zaražavanja veliki i/li radnici i dalje rade od kuća ostaje pitanje za razmišljanje.

Kolaps na Terazijama

Nakon vesti da se autobus na liniji 65 u smeru ka Zvezdari jutros zapalio u Terazijskom tunelu, te da je izbio kvar na motoru, kao i da su pukle dve gume, naši video reporteri snimili su kolaps saobraćaja u centralnom delu Beograda.

Kako smo prethodno pisali, niko od putnika nije povređen, a stigla je i informacija da se jedan vatrogasac nagutao dima.

Velika gužva zabeležena je i u Bulevaru kraja Aleksandra, ali ne i na Zelenom vencu.

Uostalom, pogledajte video.

Video: Kolaps u centru Beograda, zatvoren tunel na Terazijama zbog zapaljenog autobusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Loša

    8. maj 2020 | 12:59

    Najgori su mi oni koji se mangupišu u stilu "neće mene". A što bez maske mogu da zaraze druge baš ih briga. Pre se i magarcu može nešto dokazati nego tim bukvama.

  • Lepa

    8. maj 2020 | 13:01

    A zasto policajci, kondukteri i komunalci ne bi dobili ovlastenja i zadatak da dok traje ova epidemija da kaznjavaju sve koji u zatvorenome prostoru ne nose maske?

  • Radodrag

    8. maj 2020 | 13:05

    Ljudi što se uzdate u druge da će da vas čuvaju i sačuvaju od korone? To ne može ni država niti neko drugi. Ko ima imalo savesti i pameti masku na nos i preko usta i držite što više distancu od drugih. I to je to. Nema veće i bolje zaštite jer ne može se ceo narod držati zatvoren mesecima da se nigde ne kreće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA