• 3

Za 6 meseci moći ćemo da koristimo 9 liftova na Mostu na Adi

Liftovi do sada nisu radili

  • 3
Most na adi i Petlja radnička

Foto: M. Beljan

Liftovi za pešake, koji se nalaze na Mostu na Adi i pristupnim petljama, ukupno devet uređaja koji od izgradnje mosta nisu korišćeni, biće osposobljeni za rad u narednim mesecima.

Ukoliko tender koji je raspisala Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda bude uspešno završen, a to je procedura koja će trajati oko dva i po meseca, sledi potpisivanje ugovora i počinje da teče rok od 120 dana za završetak radova.

- Javnom nabavkom za detekciju kvara i popravku liftova u sklopu Mosta na Adi i petlje Radnička, sa izdavanjem sertifikata, obuhvaćeno je 9 liftova. Konkursanom dokumentacijom je predviđeno da ukupan rok za izvršenje usluga ne može biti duži od 120 dana od uvođenja dobavljača u posao. Za realizaciju svih koraka u javnoj nabavci, a koji obuhvataju dostavljanje ponuda, stručnu ocenu ponuda, donošenje odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača, zaključenje ugovora, pribavljanje bankarskih garancija i pribavljanje polisa osiguranja, potrebno je oko 2,5 meseca - kazali su nam u Direkciji.

Liftovi se nalaze na više lokacija na petlji Radnička, jedan se nalazi na sredini mosta (špic Ade), a jedan na novobeogradskoj strani. Mnogima koji se otežano kreću ovi liftovi značiće kako bi izbegli stepenište.

Takođe, još dva lifta nalaze se i na tramvajskoj stanici na Novom Beogradu.

Liftove na mostu na Adi željno iščekuju i biciklisti, jer je na pojedinim delovima potrebno da svoje dvotočkaše spuštaju niz stepenice, a to posebno važi za tačku na špicu Ade, koja direktno spaja most i ovo izletište.

(Mateja Beljan)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivko

    Misli se, pretpostavljam, na Đilasov most?

  • misa tumbas

    sramota kako je isarano….treba uvesti vise kamera I davati kazne za zvrljanje po zidovima

  • Sasa

    Staviti kameru koja ce da snima one koji unistavaju lift i naplatiti im opravke i skidanje gravita.Kada prvi bude platio stetu drugi ce da razmisle da li ce nesto da lome.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima