≫ 

"Vozači GSP-a plaćaće kaznu ako uđete na pogrešna vrata": Ovo saopštenje dele na društvenim mrežama

Upozorenje se deli na grupama vozača GSP-a

  • 10
Upzorenje gsp Foto: Telegraf.rs

I pre nego što je Krizni štab danas doneo odluku da je obaveza da se maske nose u svakom zatvorenom prostoru u Beogradu, uključujući gradski i međugradski saobraćaj, vozači GSP-a po grupama na Fejsbuku delili su navodno upozorenje dispečerske službe. Prema onome što piše, vozači će morati da se pridržavaju jasnih mera, ukoliko ne žele da budu kažnjeni - što znači, recimo, da ako putnik uđe na srednja vrata, umesto na prva, kaznu plaća vozač.

Upozorenje prenosimo u celosti:

- Od ponedeljka 29.6.2020. godine najavljene su veće kontrole od strane saobraćajne i sanitarne inspekcije, kao i od komunalne policije. U skladu sa tim, upozoravaju se vozači, da ne bi došli u situaciju da plaćaju kazne, na pravilno i striktno pridržavanje propisanih mera i preporuka, i to:

* obavezno nošenje uniformi, maski i rukavica;

* poštovanje procedura ulaska i izlaska putnika;

* rukovanje klime i proveravanje autobusa u skladu sa preporukom

GSP, upozorenje Foto: Telegraf

Kako javlja čitateljka Telegrafa, u nedelju uveče je svedočila sceni u kojoj je vozač autobusa vikao na putnika jer je ovaj ušao na srednja vrata.

- Tebi ide na čast što će mi se sad odbiti 10% od plate jer si ti ušao na srednja vrata. Svaki autobus ima kameru i snima se da li smo ispoštovali mere - vikao je iznervirani vozač.

Član Kriznog štaba prof. dr Darija Kisić Tepavčević, epidemiolog kazala je nakon sednice Kriznog štaba da obaveza nošenja maski počinje u utorak u 6 sati.

- Od sutra na području grada Beograda, od 6 sati, obavezno je nošenje maskim, ne samo u prevozu već u svakom zatvorenom prostoru - rekla je prof. dr Kisić Tepavčević.

Video: Od sutra u 6h obavezno nošenje maski u zatvorenom: Nove mere Kriznog štaba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    29. jun 2020 | 14:52

    Mislim da struka nije sposobna kao i ostatak ekipe da uvedu redare od strane drzave,nego sve svalili na vozace da kontrolisu putnike kojih je mnogo u gradskom prevozu i da zbog svakog drugog vozac tteba da ulazi u raspravu i da kasni sa polascima i dolascima na stanicu!Sramota udri po narodu!

  • Rema

    29. jun 2020 | 17:42

    Ispostujmo vozace.zasluzili su,posteno rade svoj posao kao i svi mi ostali koji radimo.Podrska i apel da se iapostuju vozaci.NIJE TESKO BITI FIN :)

  • FANTOM

    29. jun 2020 | 14:40

    U ovoj Srbiji cirkus radi non stop. Balvan uđe na srednja vrata a kazna vozaču. To ti dođe ovako . Komšija naskočio a ti plaćaš celi život. Silovanje nepismenih sa kupljenim diplomama traje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA