≫ 

Masovno zovu Hitnu VMA zbog korone, dr Jovanović: Najviše smo joj izloženi u bezbednim zonama

On je upozorio građane da se ne opuštaju

  • 0
dr Milan Jovanović Dr Milan Jovanović / Printskrin: RTS

Potpukovnik dr Milan Jovanović, načelnik Centra hitne pomoći VMA, rekao je za RTS da je tokom noći bilo poziva građana koji su imali simptome kovida 19.

- Otkako je počela epidemija korone, svaki dan i svaka noć su burni. Juče smo imali 478 pregleda, 12 hirurških intervencija, tri intervencije u angio-sali, a primili smo 46 pacijenata - kazao je on.

Bilo je i hitnih slučajeva sa virusom korona, ne samo protekle noći već za sve ovo vreme.

- Za nas je najvažnije da zbrinemo pacijenta, sačuvamo mu život. Nakon toga on ide u izolaciju i odgovarajuće kovid bolnice na dalje zbrinjavanje.

Svi pacijenti koji dođu u VMA prvo prolaze kroz trijažno odeljenje.

- Tu se uzima klinička anamneza, da li je imao neki od simptoma, visoku temperaturu, na osnovu čega lekari procenjuju da li je potrebno raditi dalje testove poput rendgena srca i pluća ili mu se vadi krv. Ako pacijent ima znake infekcije, on se upućuje u kovid bolnice, a ako ima samo svoju osnovnu bolest i nije inficiran virusom, usmeravamo ga ka VMA na dalje zbrinjavanje.

On je upozorio građane da se ne opuštaju, da u razgovoru sa prijateljima ne skidaju maske, jer se, kako je rekao, u tim bezbednosnim zonama, kada se opustimo i kada nam je neprijatno da sa nekim pričamo sa maskom na licu, najviše prenosi virus.

Video: Zašto se toliko čekaju rezultati testiranja na korona virus

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA