Pisali im kaznu od 2 miliona RSD, oni opet pravili žurku: Kreće žešća kontrola splavova u Beogradu

Pojedini ugostitelji želeli su da zaobiđu primenu naloženih mera Кriznog štaba koje se odnose na rad klubova, restorana i drugih objekata na kopnu

  • 52
Foto: Shutterstock

Vest da se zabranjuju žurke i sve druge proslave na brodovima, čamcima i splavovima, odnosno svim vrstama plutajućih objekata izazvala je oprečne reakcije.

Tim povodom se ponovo oglasila Lučka kapetanija Beograd koja je u resoru Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. U saopštenju, između ostalog, preciziraju da su se vlasnici splavova prethodno oglušili o kazne koje su im napisane. 

U cilju sprovođenja epidemioloških mera za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture - Lučka kapetanija Beograd, izdalo je Saopštenje brodarstvu br. 3/2020 od 17. 7. 2020. godine, kojim se uređuje način primene epidemioloških mera u odnosu na plovila i splavove na vodi.

Saopštenje brodarstvu izdato je posle sprovedenih kontrola koje je obavila Lučka kapetanija Beograd, tokom kojih je uočeno održavanje žurki, proslava i svadbi na Dunavu i Savi, čime su pojedini ugostitelji želeli da zaobiđu primenu naloženih mera Кriznog štaba koje se odnose na rad klubova, restorana i drugih objekata na kopnu.

Od početka primene Saopštenja brodarstvu, inspekcija je izvršila nekoliko kontrola i napisala tri prekršajne prijave zbog nepoštovanja odredaba Saopštenja, sa rasponom kazni od 200.000 do 2.000.000 dinara.

Uprkos tome, uočeno je da pojedini vlasnici i dalje oglašavaju organizovanje žurki i drugih proslava na splavovima, vrlo svesni da time direktno krše propise, zbog čega će se pojačati inspekcijske kontrole u predstojećem periodu.

splavovi sava zurke reka Foto: Shutterstock

- Ukazujemo da Saopštenje brodarstvu predstavlja instrument za realizaciju mera koje je utvrdio Кrizni štab, pri čemu se naglašava da nije zabranjen rad splavova tokom dana, već nakon 23 časa, kao i svih drugih objekata na kopnu, zatim da je dozvoljeno okupljanje najviše 10 lica na splavu, s tim što rastojanje između prisutnih lica mora biti najmanje 1,5 m, kao i da je zabranjeno organizovanje žurki i proslava na njima, s obzirom na to da se time krše naložene epidemiološke mere zaštite stanovništva - precizira se u saopštenju.

Podsećamo, sredinom meseca redakciji Telegraf.rs dostavljen je snimak žurke na brodu koji krstari kroz prestonicu, a, pored toga što je u ovakvom trenutku organizovana žurka, na snimcima do kojih smo došli se vidi da nije ispoštovana nijedna mera zaštite.

Video: Ada u doba korone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baba jula

    1. avgust 2020 | 18:50

    Stavite im katanac!

  • NBG

    1. avgust 2020 | 19:01

    a prvo cunami splav. narod zove komunalnu,a komunalna prebacuje loptu na policiju. i tako u krug. sve dok narod ne izadje i upadne na taj splav.

  • Samo

    1. avgust 2020 | 19:15

    Udri to po dzepu ali odma na licu mesta kakvo pisanje kakvi papirici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA