Beogradski plivački maraton ipak otkazan

Peti Međunarodni beogradski plivački maraton „Ada Međica“ koji je predstojećeg vikenda trebao da proslavi svoj prvi mali jubilej, na veliku žalost ljubitelja plivanja u otvorenim vodama, ipak neće biti održan zbog složenosti trenutne epidemiološke situacije

  • 3
Međunarodni beogradski plivački maraton

Foto: Ljiljana Vukotić

Organizacioni odbor koji čine predstavnici Udruženja Ljubitelji Save i Dunava – Ada Međica, Saveza za daljinsko, maratonsko i masters plivanje Srbije i producentske kuće Pro Division Events, doneo je odluku da zbog bezbednosti svih učesnika i organizatora, ovogodišnji maraton neće biti održan.

- Zdravlje naših ljudi je na prvom mestu! Ovogodišnji plivački maraton na žalost neće biti održan i ako smo dugo pokušavali da pronađemo format u kojem bi ipak bio izvodljiv, a da sigurnost naših učesnika ne bude ugrožena – izjavio je predsednik upravnog odbora Ade Međice, gospodin Dobrivoje Tanasijevića, poznatiji po pseudonimu Dan Tana.

Inače, Međunarodni beogradski plivački maraton „Ada Međica“, predvođen entuzijazmom osnivača ali i podrškom velikog broja donatora, postao je tokom pethodnih godina jedan od najznačajnijih takmičenja u kalendaru SRB OPEN WATTER CUP-a, a od pre dve godine uvršten je i u GSS GLOBAL SWIME SERIES – grupu najboljih plivačkih maratona na svetu.

- Ovo jedini maraton u kalendaru takmičenja koji se pliva i uzvodno i nizvodno što ga čini jedinstvenim i predstavlja pravi izazov za učesnike ali je ujedno i najbezbednija staza za takmičenje u Srbiji kaže idejni tvorac maratona, gospodin Saša Vasić, i prvi plivač koji je oplivao Adu Međicu i ujedno dodaje da u 2021. godini očekuje daleko najbolje takmičenje do sada uz rekordni broj prijavljenih učesnika.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MaJa

    14. avgust 2020 | 13:59

    Plivanje otkazano, a od sledeće nedelje klubovi rade do 01h ??? Ma plivanje idu trezni sportisti, a u 01h u klubu je 95% pijanih. Eto nam trećeg talasa u septembru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA