≫ 

Bezobrazluk u nekoliko slika: Ušao u Savsko jezero sa psom u naručju kao da je dete, a ovo su kazne

Psima je zabranjeno da se kupaju u jezeru, kao i da budu na plaži

  • 82
Kučići, psi, Ada Ciganlija Psima je zabranjeno da se kupaju u Savskom jezeru Foto: Telegraf.rs

Svakodnevno u Savskom jezeru na Adi Ciganliji mogu se videti psi koji se kupaju zajedno sa decom, bebama i ljudima, iako je to zabranjeno. Nepoštovanje propisa postalo je toliko uobičajeno pa mnogi kupači više ni ne obraćaju pažnju na kućne ljubimce koji se "brčkaju" pored njih. Međutim, jedan vlasnik psa ostavio je mnoge u šoku, kada je sa njim u naručju, kao da je dete, ušao u vodu.

I tu su ostali oko pola sata. Iako su se brojni kupači zgrozili što moraju da budu u vodi sa kučetom, njegovom gazdi to ni najmanje nije smetalo.

Njega table da je psima zabranjeno kupanje, a koje se nalaze širom Ade Ciganlije, uopšte ne zanimaju. A one su postavljene sa razlogom da se sačuva zdravlje i bezbednost ljudi.

Međutim, mnogi vlasnici svoje ljubimce vole kao i članove porodice, pa se prema njima neretko ponašaju kao da su ljudi. To je pokazao i gazda sa fotografije. Svojim gestom je pokazao da misli da njegov ljubimac na Adi Ciganliji treba da ima ista prava kao i ljudi.

Ali zabrana kupanja za pse ipak postoji. Oni smeju da budu na šetalištu i zelenim površinama, ali nikako na plaži i u vodi. A ako se u njoj nalaze, biće obavešten nadležni organ.

- Dežurne službe obezbeđenja, kao i spasioci, kada uoče da je pas u vodi, obaveste Komunalnu miliciju. Radnici JP "Ada Ciganlija" nemaju ovlašćenja da kažnjavaju već samo da upozoravaju, probude svest nesavesnih građana o njihovom postupku, koji nije dozvoljen i obaveštavaju Komunalnu miliciju - izjavili su iz JP "Ada Ciganlija" za Telegraf.rs.

KAZNE ZA VLASNIKE PASA KOJI SVOJE LJUBIMCE "PUŠTAJU U VODU"

Nažalost, ni Komunalna milicija ne može da kazni nesavesnog vlasnika kad svog psa pusti u vodu. Oni gazdama mogu da napišu kaznu samo na određeni način.

To mogu da učine samo ako je pas bez povoca u vodi ili ako nema korpu a spada u kategoriju opasnih.

Međutim i na ovaj način je, kako navode za Telegraf.rs iz Komunalne milicije, ovog leta napisan veliki broj kazni vlasnicima koji su se oglušili o zabranu kupanja kučića u Savskom jezeru.

- Nesavesnim vlasnicima pasa napišemo kaznu jer je pas bez povoca. Ta kazna iznosi 10.000 dinara. Ukoliko pas spada u kategoriju opasnih, a nema korpu, napišemo i za to kaznu koja isto iznosi 10.000 dinara. Tako da može da se desi da vlasnik plati i 20.000 dinara za kaznu - objasnili su za Telegraf.rs iz Komunalne milicije.

Video: Ada u doba korone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dada

    3. septembar 2020 | 09:02

    Psi su čistiji i bolji odmnogih kupača.

  • Goca

    3. septembar 2020 | 18:23

    Kućni ljubimci ne vrše nuždu u vodi, redovno su vakcinisani i zdravi, za razliku od mnogih ljudi koji se kupaju u Adi. Ja imam troje dece i psa i sa iskustvom ovo mogu reći.

  • sloba

    3. septembar 2020 | 11:06

    Najvise se javljaju prazilukovici koji mrze pse i ostale zivotinje , kucni psi su cistiji i zdraviji od polovine kupaca na adi , koji uzgred mnogo vise zagadjuju vodu u jezeru , ali pokondirene tikve su umislile da su sad aristokratija. A sto se tice poreza na pse , nema problema , ali onda kao u svetskim gradovima , da se naprave parkovi za pse , groblja za kucne ljubimce , hitna pomoc za zivotinje i sl . tante za kukuriku. pogledajte grad , pun djubreta i smeca kao deponije a smetaju vam psi ??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA