≫ 

Zavetnici protestuju zbog festivala "Mirdita, dobar dan": Bačena baklja, ekstremista uleteo na binu

Predsednica Zavetnika Milica Ðurđević Stamenkovski izjavila je da je taj festival politička provokacija

  • 54
Protest, festival Mirdita, dobar dan Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Ultradesničari, među kojima su Milica Đurđević Stamenkovski iz organizacije Zavetnici i Miša Vacić, lider Srpske desnice, pokušavaju da spreče održavanje festivala "Mirdita, dobar dan" koji je počeo oko 18 sati u Centru za kulturnu dekontaminaciju.

Iako je kordon policije raspoređen ispred CZKD, neko iz mase okupljenih uspeo je da baci prvu baklju, a jedan od ekstremista uleteo je u Centar, popeo se na binu i počeo da viče, prenosi Blic. Došlo je do koškanja kada je ultradesničar uleteo na binu, a čulo se i vrištanje.

Žandarmerija pokušava da spreči eskalaciju sukoba dok ekstremni desničari i navijačke grupe dobacuju i pale baklje ispred Centra gde se održava festival.

Predsednica Zavetnika Milica Ðurđević Stamenkovski izjavila je da je taj festival politička provokacija, kao i da će se stranka zalagati da se sličan festival sledeće godine održi u Draču.

- Srpska etnička grupa na KiM je najugroženija u Evropi i najmanji procenat naseljavanja stanovništva na  jednu teritoriju je upravo procenat poovratka srpskog naroda na KiM - rekla je ona.

Festival "Mirdita, dobar dan" održava se sedmu godinu zaredom u Beogradu. Ironija je da učesnike festivala koji nosi poruke mira, praštanja i normalizacije odnosa, svake godine moraju da obezbeđuju kordoni policije. Ni ova godina nije izuzetak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    22. oktobar 2020 | 19:29

    SRBIJO sram te bilo pljuješ po proteranim i ubijenim Srbima! Gde ste Veliki Srbi Delije da sprečite ovo čudo a i vi Grobari svi ste Patriote na Tribinama.

  • Слобо

    22. oktobar 2020 | 19:23

    Главно да су наши који оправдано протестују одмах етикетирани као екстремисти и ултра десничари!!! Срамота!

  • Nisu samo

    22. oktobar 2020 | 19:24

    Desnicarske organizacije protiv,svako normalan je protiv.Dokle vise da nas ponizavaju,vređaju.Ajde nek se nesto slicno odrzi u Zagrebu ili Sarajevu.Kosmet je Srbija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA