Beogradska Arena se brzo puni: U njoj je trenutno smešteno 237 pacijenata

Trenutno je u Areni 88 žena i 149 muškaraca

  • 3
bolnica korona virus koronavirus Foto: Tanjug/AP

U privremenoj bolnici u Beogradskoj areni trenutno je smešteno 237 kovid pacijenata, kaže jedan od koordinatora Arene dr Vlado Batnožić i dodaje da je oko 200 bolesnika na kiseoničkoj terapiji.

On je za TV Pink naveo da su samo tokom jučerašnjih dana primili 33 pacijenta, da se Arena brzo puni i da su pacijenti uglavnom sa teškom kliničkom slikom, da imaju jednostrane ili obostrane upale puća, piše Tanjug.

Trenutno je u Areni 88 žena i 149 muškaraca. Najmlađi pacijent ima 20 godina, a najstariji 88 godina.

- Dobili smo od Ministarstva zdravlja tri respiratora i oni za sada nisu priključeni, ali ako bude bilo potrebno i to će biti priključeno -rekao je Batnožić.

Upitan da uporedi kliničku sliku pacijenata u privremenim bolnicama u prethodnim talasima i sada, on je rekao da im ovog puta pristižu značajno teži pacijenti.

Apelovao je na sve građane da nose maske, održavaju rastojanje i da se pridržavaju svih ostalih propisanih mera Kriznog štaba.

- Brzo se punimo, Arena ima kapacitet 510 mesta - rekao je on i dodao da se mladi koji su zbrinuti kod njih uglavnom zaraženi na privatnim žurkama, proslavama.

Video: Briga za zdravlje bolja od kazni, ali kazne daju rezultate

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valjevac

    3. novembar 2020 | 11:20

    I Skole su pune svakim danom sirom Srbije a brij zarazene dece i prosvetnih radnika raste pa su i citava odeljenja u karantinu a nadlezni nista ne preduzimaju pa ce svako rasti broj u Areni zbog svega toga i neko ce morati odgovarati za ugrozavanje zdravlja maloletne dece u ovoj Drzavi.

  • haj

    3. novembar 2020 | 11:17

    Ja misli ima smestenih 20 pacijenata čista laž svesu bolnice 80/, prazne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA