≫ 

I Arena se puni, smešteno više od 400 zaraženih pacijenata: Čak 250 njih je na kiseoniku

Ostalo je još samo 70 mesta

  • 3
Beogradska Štark arena, kovid bolnica Foto: Tanjug/Nikola Anđić

U privremenoj bolnici u Beogradskoj areni trenutno su smeštena 434 kovid pacijenta, kaže koordinatora Arene dr Vlado Batnožić i dodaje da je više od 250 bolesnika na kiseoničkoj terapiji.

Vlado Batnožić je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, naveo da su samo tokom jučerašnjeg dana primili 38 pacijenata, da se Arena brzo puni i da su u pitanju uglavnom teži pacijenti, da imaju jednostrane ili obostrane upale pluća.

Navodi da se pacijenti, u zavisnosti od kliničke slike, u Areni zadržavaju od 10 do 15 dana.

- Kad nam se pacijenti jave, oni već imaju jednostranu ili obostranu upalu pluća, povišenu temperaturu i ozbiljno su bolesni. Ako još imaju neka dodatna oboljenja, onda izlečenje traje značajno duže - objašnjava Batnožić.

Upitan da uporedi kliničku sliku pacijenata u privremenim bolnicama u prethodnim talasima i sada, on je rekao da im ovog puta pristižu teži pacijenti.

Apelovao je na sve građane da nose maske, održavaju rastojanje i da se pridržavaju svih ostalih propisanih mera Kriznog štaba.

- Brzo se punimo, Arena ima kapacitet 510 mesta - rekao je Batnožić i dodao da se mladi koji su zbrinuti kod njih uglavnom zaraženi na privatnim žurkama, proslavama i slavama.

Video: Ispovest korona pacijenta iz beogradske bolnice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Happy Serbia

    10. novembar 2020 | 11:08

    I kod nas su restorani puni kao što je i u areni. Sinoć je bila muzika do 2h ujutru.. niko od inspekcije ni da se usudi da uđe i rastera tu bolumentu. Čekajte, ako će mene komunalna policija da kazni zato što ne nosim masku u zatvorenom jer time "ugrozavam život ljudi". Zašto vlasnika restorana koji svakodnevno krši zakon o okupljanjima ne kazne? Zašto ispaštaju ostali vlasnici restorana i kafića? Pa i oni doprinose poboljšavanju budžeta državi i gradu! Dokle će sitna riba da ispašta, a krupna da se bahati?!?!

  • Happy Serbia

    10. novembar 2020 | 11:24

    Ja ugrožavam zdravlje ljudi, a vlasnik restorana koji održava PARTY u svom lokalu svako veče ne ugrožava nikog. Ko to određuje?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA