Sva vozila GSP tretiraće se ozonom dva puta nedeljno

Tretman ozonom dva puta nedeljno u svakom vozilu doprineće da ona budu bezbednija, rekao je Vesić

  • 3
Goran Vesic, GSP autobusu dezinfekcija, korona virus koronavirus Foto: Facebook/Горан Весић

Svako vozilo u javnom gradskom prevozu biće tretirano ozonom dva puta nedeljno, kako bi se doprinelo tome da autobusi budu bezbedniji i građani zaštićeniji od širenja korona virusa, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je naveo da je JKP GSP Beograd danas pokrenulo nabavku za sredstva kojima će obavljati tretman ozonom u vozilima javnog gradskog prevoza.

- Nadam se da ćemo do kraja godine završiti nabavku i svako prevozno sredstvo u gradskom prevozu, a njih je oko hiljadu različitih tipova, ozonirati dva puta nedeljno. Tretman ozonom je preporučen od Instituta za javno zdravlje "Batut" kao veoma efikasan tretman koji ubija mikroorganizme u zatvorenom prostoru - istakao je Vesić.

On je podsetio da su vozila u gradskom prevozu mesta gde nije moguće obezbediti dovoljan razmak, odnosno da se jedna osoba nalazi na četiri kvadratna metra.

Zato i insistiramo na nošenju maski u gradskom prevozu i zato će tretman ozonom dva puta nedeljno u svakom vozilu doprineti da ona budu bezbednija, rekao je Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    12. novembar 2020 | 14:43

    Svaki dan! Vozila su toliko prljava da to nije normalno. Preporučila bih svim gradskim funkcionerima da na posao odlaze gradskim prevozom!

  • tea

    12. novembar 2020 | 14:24

    treba svaki dan,a ne 2 puta nedeljno.

  • Buki

    12. novembar 2020 | 16:16

    Treba dva puta dnevno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA