• 7

Promene u gradskom prevozu u Beogradu: Manji broj vozila na određenim linijama posle 18.30

, Telegraf

U periodu od 18.30 do 20 sati, popunjenost vozila na 74 linije ne prelazi 30 procenata zbog čega će od danas biti izvršena redukcija polazaka na pomenutim linijama u periodu od 18.30 do 20 časova

  • 7
Gradski prevoz, GSP, maske

Gradski prevoz / Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Posle snimanja gradskih linija javnog prevoza na teritoriji grada Beograda, ustanovljeno je da u periodu od 18 do 18.30 procenat popunjenosti vozila javnog gradskog prevoza iznosi od 40 do 50 odsto, a nakon ovog perioda značajno opada.

U periodu od 18.30 do 20 sati, popunjenost vozila na 74 linije ne prelazi 30 procenata zbog čega će od danas biti izvršena redukcija polazaka na pomenutim linijama u periodu od 18.30 do 20 časova.

U periodu od 24. novembra, već je redukovan broj polazaka na gradskim linijama nakon 20 sati. Od 23. do 27. novembra, snimana je i popunjenost vozila na svim prigradskim i lokalnim linijama (320 linija) u periodu od 19 sati do kraja radnog vremena linija.

Ustanovljeno je da prosečna popunjenost vozila u periodu nakon 20 sati na 11 linija prigradskog i lokalnog prevoza iznosi 20 zbog čega će biti izvršena redukcija polazaka na pomenutim linijama od 1. decembra u periodu nakon 20 sati.

Uslov za navedene redukcije je da popunjenost vozila ne prelazi 50 odsto zvaničnog kapaciteta vozila.

U periodu od 17 sati do 18.30 na linijama javnog gradskog prevoza putnika, i dalje će biti uključeno dodatnih 236 vozila produženjem rada vozila koja inače obavljaju prevoz u prepodnevnom i poodnevnom špicu.

Tokom snimanja popunjenosti vozila na terenu, uočeno je da se putnici u potpunosti pridržavaju mera obavezne upotrebe zaštitnih maski u vozilima javnog prevoza putnika, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Snimanje je organizovano 26. i 27. novembra na 15 lokacija u gradu u periodu od 18 do 21 sat. Snimanjem je obuhvaćeno ukupno 119 linija javnog gradskog prevoza putnika, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rema

    A ja kako da opravdam kasnjenje na posao...to niko ne pita

  • Viki

    Znaci vise guzve.

  • Deki

    E zemljo dembelijo 😂😂😂😂😂🍆

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima