Četrnaesta sezona akcije "Đaci vas mole, usporite pored škole"

Učimo o saobraćaju online

  • 0
JKP Parking servis Foto: JKP Parking servis

JKP „Parking servis“ poziva sve đake prvake da u sredu, 16. decembra 2020. godine, u 13 časova na You Tube kanalu Preduzeća pogledaju prvu epizodu online predavanja, kojom započinje 14. ciklus edukativne akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“. Predavanje o pravilima ponašanja u saobraćaju na putu od kuće do škole, prvaci mogu gledati na You Tube kanalu „Parking servisa“ na ovom linku. Drugi online čas, specijal sa Deda Mrazom, planiran je za 30. decembar 2020. godine.

Kao društveno-odgovorno preduzeće, „Parking servis“ sprovodi akciju „Đaci vas mole, usporite pored škole“, čiji je cilj da se poveća bezbednost dece u saobraćaju, kroz edukaciju dece i apele na vozače da vode posebnu brigu o najmlađima. Akcijom su obuhvaćeni đaci prvaci svih 168 osnovnih škola sa teritorije 17 beogradskih opština.

JKP Parking servis Foto: JKP Parking servis

JKP „Parking servis“ u beogradskim osnovnim školama, već punih 13 godina, održava edukativne interaktivne predstave o pravilnom ponašanju u saobraćaju. Predstavu izvodi predavač „Parking servisa“, uz asistenciju saobraćajnog policajca i maskote akcije – zebre zvane Zebranko Brinić. Na jednostavan, zabavan i deci prihvatljiv način, prvacima se objašnjava kako pravilno da prelaze ulicu, koriste semafor i tumače saobraćajne znakove. Tokom druženja, dužeg od decenije, izvedeno je oko 2.000 predstava, zahvaljujući kojima je oko 190.000 đaka prvaka naučilo kako da se pravilno i bezbedno ponaša na putu od kuće do škole.

Poštujući preporuke Vlade Republike Srbije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, 14. ciklus akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“, prilagođen je novonastaloj vanrednoj epidemiološkoj situaciji. Edukacija učenika prvih razreda beogradskih osnovnih škola, planirana za školsku 2020/2021 godinu, biće održana putem online streama, preko You Tube kanala „Parking servisa“.

JKP Parking servis Foto: JKP Parking servis

Na početku drugog polugodišta, istim tempom, nastavlja se online druženje sa „Parking servisom“. „Parking servis“ poziva prvake, ali i ostale koji žele da kroz zabavu nauče i nešto o saobraćaju, da svake druge srede prate You Tube kanal ovog preduzeća, na kome mogu gledati online časove u okviru akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA