• 0

Nova akcija JKP "Gradska čistoća": Pokaži kako recikliraš

JKP "Gradska čistoća" pokrenulo je novu edukativnu akciju pod sloganom "Pokaži kako recikliraš" sa ciljem da motiviše što više domaćinstava u Beogradu da, ukoliko već nisu, u svojim domovima počnu da selektuju otpad i tako daju doprinos razvoju reciklaže i očuvanju životne sredine

  • 0
JKP Gradska čistoća, pokaži kako recikliraš

Foto: JKP "Gradska čistoća"

JKP "Gradska čistoća" odlučilo je da za početak akcije obraduje najmlađe članove porodice Cvijić sa Starog grada, kojima je „eko“ Deda Mraz uručio novogodišnje paketiće, i to baš na lokaciji na kojoj ova porodica odlaže reciklažni otpad.

Direktor JKP "Gradska čistoća", Marko Popadić rekao je da je porodica Cvijić primer odgovornih sugrađana koji motivisani samo željom da makar malo utiču na očuvanje životne sredine, recikliraju već godinama, čemu uče i svoju decu.

JKP Gradska čistoća, pokaži kako recikliraš

Foto: JKP "Gradska čistoća"

- Naši radnici na terenu često zatiču Cvijiće koji u reciklažno ostrvo na uglu Strahinjića bana i Tadeuša Košćuška odlažu otpad koji su selektovali u svom domu. Oni nam zaista daju dobar primer kako se treba odnositi prema otpadu, i, što je još važnije, tome uče svoju decu, jer činjenica je da bez brige o ekologiji nema budućnosti. Ovom akcijom želimo da utičemo na podizanje svesti svih Beograđana o važnosti reciklaže, ali i da nagradimo one koji nam video zapisom ili fotografijama pokažu kako oni recikliraju u svom domu. Svakog meseca tokom 2021. godine JKP "Gradska čistoća" će nagraditi po jednu beogradsku porodicu setom za odlaganje reciklažnog otpada za kućnu upotrebu i igračkama "recikolosaurusima" koji su već postali zaštitni znak reciklaže u Beogradu, a posebno su zanimljivi mališanima. Pozivam Beograđane da slede primer porodice Cvijić, jer nije teško reciklirati, a danas postoji mnogo načina kako da se uzme učešće u reciklaži, tako da više nemamo izgovora da se ponašamo neodgovorno prema životnoj sredini, potrebno je samo malo volje - istakao je Popadić.

JKP Gradska čistoća, pokaži kako recikliraš

Foto: JKP "Gradska čistoća"

Lana Cvijić, mama dečaka blizanaca koji, iako imaju samo sedam godina, već mnogo znaju o reciklaži, kaže da ta porodica selektuje otpad već više od 15 godina.

JKP Gradska čistoća, pokaži kako recikliraš

Foto: JKP "Gradska čistoća"

- Znamo koliko je ekologija važna, pa samim tim i reciklaža kao njen neodvojivi deo. Počeli smo da recikliramo od kada su postavljeni prvi kontejneri za reciklažu, pre možda 15 godina. Tada je to bilo mnogo teže, jer se radilo o samo dve lokacije gde smo mogli da odložimo taj otpad, što danas nije slučaj. Suprug i ja smo odlučili da ekološki bonton prenesemo i na našu decu, jer želimo da budu odgovorni prema svom životnom okruženju, prirodnim resursima jer nisu večni, a samim tim i prema planeti. Reciklaža nije teška niti prevelika obaveza, našoj deci ona predstavlja igru, a time i zadovoljstvo. Voleli bismo da mnogo više sugrađana reciklira i prepozna važnost odgovornog ponašanja prema otpadu. Ovo je naš grad i naš dom i želimo da bude čist i uredan, a tome svi zajedno moramo dati doprinos - kaže sugrađanka Lana Cvijić.

Svi zainteresovani za učešće u akciji "Pokaži kako recikliraš", video zapise i fotografije mogu poslati elektronskom poštom na adresu infocentar@gradskacistoca.rs ili na gradska_cistoca, zvanični profil preduzeća na društvenoj mreži "Instagram".

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok