Radojičić ugostio Stanivukovića: "Beograd i Banja Luka su dva bratska grada"

Stanivuković je u prvoj zvaničnoj poseti Beogradu, a osim posete Hramu Svetog Save, Beogradu na vodi, prisustvovaće i otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji

  • 1
Zoran Radojičić, Draško Stanivuković Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ugostio je danas gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, sa kojim je razgovarao o intenziviranju saradnje, ekonomskom i infrastrukturnom razvoju srpske prestonice, kao i o jačem povezivanju dva grada.

Stanivuković je u prvoj zvaničnoj poseti Beogradu, a tokom dana u planu je poseta Hramu Svetog Save, Beogradu na vodi, te večerašnjem otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji.

Radojičić je istakao da su Beograd i Banjaluka dva bratska grada i ukazao da veruje u bolju saradnju, koja je, kaže i u prethodnom periodu bila dobra.

- Ovo je dobar momenat da intenziviramo i unapredimo saradnju i u sledećim mesecima i godinama. Sistem vrednosti u koji zajedno verujemo može da dovede do još bolje saradnje između dva naša grada - poručio je Radojičić.

On je naveo da će se formirati zajedničko Koordinaciono telo, koje će konkretizovati dogovore, kako bi, ističe, građani Beograda i Banjaluke imali direktne koristi i poboljšanje kvaliteta života.

Stanivuković je posebno istakao momenat njegovog dolaska u Beograd.

- Da smo ovako zamišljali, bolje ne bismo zamislili, ni dan, ni vreme, ni datum ni mesto. Srećan sam i ponosan, u ime naroda Banjaluke i cele Republike Srpske da smo u prvih 30 dana našeg mandata i rada došli baš danas u Beograd, na dan Svetog Save, na dan kada se otvara novi trg i spomen obeležje u čast naše najvažnije dinastije, tvorca Stefana Nemanje, koji je postavio temelje naše državnosti i Svetog Save koji je postavio temelje vere, koja i danas spaja naš narod - naveo je Stanivuković.

Poručio je da je zajednička dužnost, ko god bio na čelu dva grada, da se sarađuje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA