Psi u agoniji, umirali za pola sata, meštani Sremčice uznemireni: "Tri dana trovana su po 2 psa"

"Ne zna se ni koja je vrsta otrova jer nije bilo pene"

  • 92

U prigradskom naselju Sremčica u Beogradu smrt nekoliko pasa uznemirila je stanovnike. Šest pasa nastradalo je u mukama naočigled ljudi. Veruju da su otrovani.

Kako je za Telegraf.rs kazala Jovana Mitrović iz Udruženja Alfa, veterinar je potvrdio njihove slutnje. Međutim, poslali su tela uginulih životinja i na obdukciju, kao bi dobili što preciznije informacije.

Kaže nam i da su se neprilike desile u periodu od 4. do 6. februara, te da je u svakom danu stradalo po dva psa.

Tri dana trovana su dva po dva. To su bili psi ispred zgrade. Nisu ulični, već namireni, vakcinisani, sterilisani, mirni. Neko voli, neko ne voli, to je tako funkcionisalo kao i svuda u Beogradu, dok neki manijak nije to uradio. A mogao je samo da pozove šintere. Postoje humani načini, a ne da u agoniji umiru - kazala je navodeći da su se psi kočili i umirali za pola sata.

Kaže i da nije bilo pene, te da im nije poznato čime su otrovani, kao što veruju da je slučaj. Zbog toga su uplašeni i stanari zgrada, jer se tuda kreću i deca koja ih, navodi sagovornica, maze i hrane.

- Ne zna se ni koja je vrsta otrova jer nije bilo pene. Nismo znali ni da li možemo da ih unesemo u kuću, bila je vrlo nezgodna situacija. To je stambeni deo, žive i šetaju deca, pipaju ih, maze ih, hrane i vole, a nedaleko odatle se nalazi i osnovna škola - kazala je navodeći da su pred zgradom nađene i dve mrtve ptice.

Kako nam je rekla, i policija je izlazila na uviđaj, a Zoo higijena odnela je tela uginulih pasa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Праведник

    7. februar 2021 | 16:44

    Баш ми је драго да има оволико љубитеља животиња. Сада лепо свако од Вас по једно у стан или кућу. Лепо Вам је на пола сата да помазите Ви или Ваша деца, да им баците коске кроз прозор са шестог спрата, али не дај Боже обавезу око чувања истих. Прича о шинтерима Вам је смешна, функционише као и свака друга државна служба. Нису животиње ништа криве и стварно не заслужују смрт тровањем, али сви који их хране и мазе на 30 минута дневно заслужују добро исправљање леђа...

  • Supergirl27

    7. februar 2021 | 16:38

    Teško mi je i da gledam. Stravični prizori. Nedužne duše. Jako su me rasplakale fotografije iz srećnih dana. Primite moje iskreno saučešće. Neko ih je godinama čuvao, sklanjao, obezbeđivao kućice, hranu, vakcine, zaštite, voleo, mazio, pazio, brinuo i plakao zbog njih da bi skot sve to srušio u tri dana. Sramota. Neka ga zapeče svaka suza. 😥😥😥😥😥

  • DW

    7. februar 2021 | 16:22

    Nenonrmalni i umno poremeceni ljudi.Naucite nesto id zivotinja poreklo vam je....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA