• 4

Sava se izlila, deo šetališta u Beogradu pod vodom: Nadležni kažu da nema razloga za paniku

Očekuje se da poplave još neki delovi priobalja Beograda, u granici redovne odbrane

  • 4

Reka Sava izlila se danas u Blokovima na Novom Beogradu. Poplavljeno je donje šetalište. Kako su nam rekli iz "Srbijavoda", reč je o redovnoj liniji odbrane Beograda.

Shodno vodostajima plaviće svi priobalni delovi u nebranjenom delu, kazao je za Telegraf.rs direktor "Srbijavoda" Goran Puzović.

Prema njegovim rečima to znači da će plaviti i donje šetalište prekoputa Beograda na vodi, kao i Dunav u Zemunu.

- Pri porastu Save prirodno je da se plave ti delovi. Ne očekujemo da će Beograd da uđe u vanrednu odbranu, nego da ćemo se zadržati na toj redovnoj odbrani - rekao je Puzović navodeći da su procene zasnovane na vremenskoj prognozi, te da sada po nema najave visokog poplavnog talasa.

Na primeru dela Save sa snimka, kazao nam je i da donje šetalište služi za to da ljudi mogu da priđu Savi kada su, kako je rekao, male vode.

- Nasip je tako napravljen da je poslednja linija odbrane Beograda ono gornje šetalište kuda se voze biciklisti - kazao je.

Prema najavi RHMZ-a za period od 13. do 14. februara, vodostaj na Savi će u toku dana kod Sremske Mitrovice i Beograda dostići granicu redovne odbrane, a kod Šapca će se približiti granici vanredne odbrane od poplava.

Navedeno je i da će se vodostaji na Tamišu kretati iznad granice redovne odbrane od poplava, a na Dunavu nizvodno od Novog Sada će se kretati oko i nešto iznad granice redovne odbrane od poplava.

Data je i najava za 16. i 17. februar kada će vodostaj Tise kod Novog Kneževca dostići granicu redovne odbrane od poplava.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivko

    Izliva se zbog hiljade kuca koje su napravljene na obali

  • Goxy

    Ma ništa, niiišta...

  • Ana

    Da neće biti beigrad pod vodom možda

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima